Henna ja mummot.jpg

Henna ja mummot: Tuula (oik.), Kaija, Henna ja Helena. (kuva Nita Korhonen)

Hennan ystävät järjestivät Hennalle upean Baby Shower -juhlan, ja meidät mummotkin kutsuttiin mukaan. Juhlapaikka oli Katjan perheen koti Espoossa, jonne Kaija, Tuula ja minä matkasimme kolmisin nyyttärieväittemme kanssa, ja juhlapaikan ympäristöön tekemämme pienen tutustumiskierroksen jälkeen löysimmekin perille. Olimme kaikki juhlijat paikalla hyvissä ajoin ennen Hennan saapumista, ja seurasimme jännittyneinä navigaattorista Hennan ja Nitan saapumista Lauttasaaresta Espooseen. Enpä ole ennen sitäkään tiennyt, että navigaattoriin ohjelmoidun reitin voi halutessaan jakaa niin, että sen etenemistä voi seurata myös toiselta laitteelta. Odotimme tulijoita ulkona, ja kun Henna ja Nita saapuivat paikalle, jonne he Hennan käsityksen mukaan olivat vain poikkeamassa kahville, piha olikin täynnä Hennan ystäviä.

Meitä juhlijoita oli koossa kaikkiaan 17; Hennan naispuolisia ystäviä ja me mummot. Kaikki asianosaiset ja asiasta tietävät olivat pystyneet pitämään asian salassa Hennalta, joten kun hän Nitan kanssa saapui paikalle, yllätys oli niin suuri, että Henna ei pitkään aikaan tuntunut tajuavan, miksi hänen ystäviään ja perheenjäseniään oli samaan aikaan kokoontuneina paikkaan, jossa heidän ei olisi voinut kuvitella sillä hetkellä olevan. Yllätys oli hyvin suunniteltu ja se onnistui täydellisesti.

Ilta oli täynnä suuria tunteita, kaikki viihtyivät ja ruokaa ja leivonnaisia oli tehty niin runsaasti, että niitä saatiin kotiin viemisiksikin. Sää oli ihanteellinen, ulkona terassillakin oli sopivan lämmintä istua. Hennaa hemmoteltiin ja kuvattiin ahkerasti. Ja ennen kaikkea, oli ilo seurata Hennan onnea siitä, että hän oli ystäviensä keskellä. Nukkumisestakaan ei seuraavana yönä kuulemma oikein meinannut tulla mitään, kun kierrokset olivat sen verran korkealla vielä pitkään juhlan jälkeen. Juhlan järjestävät olivat onnellisia, kun olivat pystyneet yllättämään Hennan, joka useimmiten on se, joka järjestää lähipiirilleen yllätyksiä.