Tutustuimme Forcalquieriin ja kävimme katsomassa kaupungin kuuluisan vanhan hautausmaan, josta sanottiin internetissä, että "jos olet siellä joskus käynyt, muistat sen aina". Hautausmaa oli erikoinen, koska se oli hieman labyrinttimaisesi jaettu osiin korkeilla, suoriksi leikatuilla havupuuaidanteilla.

P1050219.JPG

Forcalquierin hautausmaan osa.

Kävimme myös Forcalquierin keskustassa olevassa katolisessa katedraalissa (Notre-Dame-du-Bourguet de Forcalquier) ja minä kiipesin kukkulan huipulla olevalle linnoitukselle, josta oli komeat näkymät Forcalquierin kaupunkiin ja ympäröivälle maaseudulle. Joimme vielä kahvit kaupungin keskusaukion laidalla olevassa kahvilassa ennen kuin ajoimme takaisin hotelliimme.

P1050240.JPG

Forcalquierin kaupunki.

Illalla menimme naapurikylään illalliselle Outin ja Tompan perheen kanssa. Paikka oli hotellimme vastaanottovirkailijan suosittelema ja vaikka se näytti ulkoisesti hyvin vaatimattomalta, ruoka oli erinomaista. Ravintolassa meitä palveltiin englannin kielellä, koska ravintolaa pitävä pariskunta on muuttanut Provenceen toistakymmentä vuotta sitten Amerikasta.