DSCN2954 (2).JPG

Sarvikallio.

Eilen aurinkolaiva M/S Vennyn reitti kulki Tuusulanjärvellä aivan Sarvikallion ohi. Sarvikallio on Tuusulanjärven länsipuolella melkein vastapäätä Halosenniemeä sijaitseva jylhä kallio. Sillä oli tärkeä rooli 1800 ja 1900 -lukujen vaihteen taiteilijayhteisölle. Sarvikalliolta on kaunis näköala Tuusulanjärvelle ja sinne taiteilijayhteisön taiteilijat matkasivat usein kesäsunnuntaisin veneillä perheineen viettämään aikaa yhdessä. Mukana veneissä oli eväitä, kalastustarvikkeita, maalilaatikoita ja jakkaroita. Kalliolle tehtiin nuotio ja siinä keitettiin kahvit. Kerrotaan, että Sibeliuskin oli usein mukana näillä retkillä pukuun pukeutuneena. Maalareille Sarvikallio oli Pikku-Koli.

DSC07601.JPG

Pöytyäläisiä talvivalkosipuleita.

Keravan panos tämän viikonlopun runsaaseen tapahtumatarjontaan oli tänään pidetyt Valkosipulifestarit Keravan kävelykadulla. Tilaisuus alkoi yhdeksältä aamulla ja me olimme paikalla jo varttia yli yhdeksän, jolloin ei ollut minkäänlaista ruuhkaa. Ostimme pöytyäläiseltä Heinoselta valkosipulilettejä ja irtovalkosipuleita. Heinonen on tuttu mies, koska olemme ostaneet häneltä valkosipulimme jo vuosien ajan. Hänen viljelemänsä valkosipulit kestävät hyvinä kevääseen asti, jos niitä ei syödä sitä ennen. Perinteiseen tapaan söimme myös annoksen friteerattuja muikkuja puoliksi.

Veimme Paippisiin valkosipuliletin ja skoolasimme siellä eilisen merkkipäivän kunniaksi. Kotimatkalla poikkesimme katsomaan Söderkullassa pari kuukautta sitten avautunutta Juhlatila Willa Söderiä, jossa oli tänään kirpputori. Ostimme kilon kantarelleja ja Willa Söderin hasselpähkinä-siemenleivän ja joimme kahvit Willa Söderin terassilla. Willa Söder on tyylikäs juhlapaikka.