Tänään käytin järvenpääläiseen kauneushoitolaan saamani lahjakortin. Otin perinteisen kasvohoidon, johon kuului myös rentouttava kasvohieronta. Sillä aikaa, kun kasvonaamio vaikutti, kosmetologi teki käsihieronnankin, joten kun lähdin hoidosta, olo oli kaikin puolin rentoutunut ja mukava. Hoidon jälkeen Piia, Kaija ja minä olimme alunperin aikoneet mennä lounaalle Kellokoskelle Kinuskilla-kahvilaan, mutta Piia olikin laittanut meille lounaaksi herkullista broileri-vihannespataa. Menimme sitten lounaan jälkeen Kinuskillaan kahville. Otimme kahvin kanssa Daim-juustokakkupalat, jotka olivat isoja ja maukkaita. Istuimme ulkona ja nautimme auringosta, joka paahtoi kuumasti kahvilan tiiliseinäiselle raunioterassille.

Tämän vuoden toukokuussa Helsingin Sanomat etsi ja nimesi seitsemän parasta taukopaikkaa Suomessa (9.5.2015). Lehden mukaan nämä ovat sellaisia paikkoja, joiden tähden voi ajaa pienen mutkankin. Ensimmäisenä listalla oli Kinuskilla-kahvila Kellokoskella. Helsingin Sanomat kirjoitti muun muassa: ” Marieforsin 118-vuotiaan ruukin tiloissa toimii kahvila, jonka sunnuntaimenu kerää suosiota crêpes-valikoimallaan. "Krepsejä" tarjoillaan sekä makeina että suolaisina.” Kellokoskella on ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, joissa myös Kinuskilla-kahvila on aktiivisesti mukana.

Kinuskillan kahvila, leipomo ja konditoria toimii kauniissa paikassa Keravanjoen tuntumassa ja kosken kupeella vuonna 1897 rakennetussa vanhassa makasiinirakennuksessa. Kellokosken ruukki - Mariefors bruk toimi Tuusulassa vuodesta vuoteen 1963. Ruukissa jalostettiin takkirautaa auroiksi, kirveiksi ja muiksi työkaluiksi. Toiminnan loppuvaiheessa raudan tilalle tuli alumiini ja maitotonkista tuli yhtiön päätuote.

Kellokoskella on ruukkimiljöön ja puistojen lisäksi runsaasti nähtävää, muun muassa vuonna 1800 rakennettu puukirkko, vanha viinatehdas ja kartano, jossa on sadan vuoden ajan toiminut mielisairaala. Juuri nyt Kellokosken sairaalan tulevaisuus on epävarma, koska Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johto on esittänyt sairaalan lopettamista vuoteen 2019 mennessä.

Ehdin käväistä iltapäivällä Paippisissa ja katsoa televisiosta miesten keihään karsintaa. Kovin vakuuttavia Suomen keihäsmiehet eivät olleet, mutta onneksi sentään kaksi heistä, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen, pääsivät loppukilpailuun. Viideltä piti olla taas Järvenpäässä, jossa pidettiin Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Senioreiden hallituksen kokous Järvenpään Lukiolla.

Haikaranpoikaset Kinttu ja Kontti ovat jo pitkiä aikoja poissa pesästä, jonne ne kuitenkin aina vielä palaavat. Olisi kiva nähdä, minne haikarat lentävät ja mitä ne tekevät, kun ovat poissa pesästä.