WP_20150428_020.jpg

Mukulaleinikki kukkii.

Eilen kävin Porvoossa asioilla ja kävimme myös Leilan kanssa Café Cabriolessa teellä. Illalla menin Söderkullan kirjaston lukupiiriin, jossa käsittelimme Stefan Mosterin kirjoittamaa kirjaa Nelikätisen soiton mahdottomuus. Meitä oli paikalla lukupiirin vetäjän lisäksi viisi eri-ikäistä naista. Tarjolla oli keskustelun lisäksi teetä, kahvia, keksejä ja suklaata. Saimme lukupiirikirjan käsitellyksi nopeasti ja ehdimme vielä keskustella monista muistakin asioista. Lukupiirissä saa myös päivitetyksi tiedot paikkakunnan ajankohtaisista asioista.

Tänään aamulla satoi, mutta päivällä sää selkeni ja lämpeni mukavaksi. Päivän ylin lämpötila oli meillä viisitoista astetta. Vein Antin aamulla kahdeksaksi Diacoriin selkäleikkaukseen. Vähän ennen yhtä iltapäivällä hän soitti ja kertoi, että leikkaus oli tehty ja olo oli hyvä. Diacor on erikoistunut päiväkirurgiaan, jolloin potilas pyritään kotiuttamaan leikkauspäivänä, jos hänen kuntonsa sen sallii. Illalla kahdeksalta hain Antin kotiin. Hän oli pois haettaessa hyvävointinen eikä hänellä ollut paljonkaan kipuja. Illalla vaihdettiin side leikkaushaavan päälle, koska se vielä vähän tihkutti.

Vietyäni Antin aamulla sairaalaan ajoin Ritvalle ja Penalle. Teimme Ritvan kanssa pitkän kävelylenkin. Lähdimme Herttoniemenrannasta ja kävelimme pitkin Helsingin kauniita rantoja. Kävelyn aikana ehdimme parantaa maailmaa ja laittaa asioita järjestykseen. Matkan varrella ihailimme sini- ja valkovuokkojen sekä mukulaleinikkien kukintaa. Vesilintuja nähtiin myös aika paljon ja aivan kävelyreitin varrella olevissa rannan pesissä hautoivat muun muassa kyhmyjoutsen ja nokikana. Ennen kävelylle lähtöä joimme teetä ja söimme suolaisia herkkuja ja kävelyn jälkeen joimme kahvia ja söimme makeita herkkuja. Sitten lähdinkin kotiin odottamaan leikkauspotilaan kotiinhakua.

WP_20150428_015.jpg

Kyhmyjoutsen hautoo.

WP_20150428_024.jpg

Kevät etenee.

Telkkien liikkuminen pihapiirissä on vilkastunut. Olen nähnyt telkän uiskentelemassa pihalammessa ja myös lentohavaintoja pönttöön ja pöntöstä on jo useita.