Alkukesästä on satanut niin paljon, että kallioisella pihallakin perennat ja muut kasvit kasvavat ja kukoistavat, mutta niin tekevät myös rikkaruohot, joita pitää jatkuvasti olla kitkemässä, jos ei halua antaa niiden vallata perennapenkkejä.

Tänään käytiin pitkästä aikaa Ritvan kanssa kävelemässä ihanteellisessa kesäsäässä. Antti oli sillä aikaa kuntosalilla kuntouttamassa selkäänsä ja näiden harjoitusten jälkeen vietimme leppoisan hetken Ritvan ja Penan parvekkeella ja joimme kahvit.

Olimme nauhoittaneet sunnuntaina esitetyn tanskalaisen Vallan linnake -draamasarjan ensimmäisen osan, jonka nyt katsoimme. Sarjaa on kehuttu kovasti, mutta me emme ole katsoneet sitä aikaisemmin. Sarja alkaa siitä, että Tanskassa pidetään vaalit ja kilpailu pääministerin salkusta on kiivasta. Mukana kisassa on myös Maltilliset-puolueen puheenjohtaja Birgitte Nyborg, josta tuleekin yllättäen Tanskan ensimmäinen naispääministeri.

Sarjan kaikki kolme tuotantokautta esitetään peräkkäin sunnuntai-iltaisin. Paitsi hallituspolitiikkaa, sarjassa seurataan pääministerin työtä ja perhe-elämää. Ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa erittäin kiinnostavalta, joten täytynee ruveta seuraamaan sitä.