Kuten olen aikaisemminkin harmitellut, meillä Hangelbyssä on Helsingin Sanomien aamujakelu ollut viime vuoden loppupuolelta lähtien aivan luokattoman huonoa. Enää ei voi parinsadan metrin päässä olevalle postilaatikolle lähteä ilman, että soittaa Helsingin Sanomien jakelupäivystykseen, jossa automaatti kertoo, mikä on päivän lehtien jakelun tilanne soittohetkellä meidän alueellamme. Hyvin usein jakelu on myöhässä ja muutaman kerran on käynyt niinkin, että jakelupäivystys on ilmoittanut, että lehdet alueellamme on jaettu, ja kun lehtiä on menty hakemaan, niitä ei olekaan ollut laatikossa. Kun jakelu on myöhässä, niin aamutoimetkin ovat myöhässä, koska lehdet halutaan lukea kahvimukillisen kanssa ennen kuin syödään aamiaista. No, eipä viime viikkojen aikana ole ollut kiire aamutoimilla eikä kiire muutenkaan minnekään.

 

20200401_185944.jpg

Mustikkapiirakka.

20200402_125044.jpg

Näistä juureen leivotuista hiivaleivistä ei tullut mitään järin kauniita, mutta kyllä ne syödyksi tulevat.

Eilen leivoin mustikkapiirakkaa ja tein hiivaleivän juuren, jonka laitoin yöksi jääkaappiin. Tänään leivoin juuresta hiivaleipää ja sen lisäksi kahdesta mustuneesta banaanista piti leipoa jotakin. Löysin netistä banaani-suklaamuffinien ohjeen, joka oli nopea tehdä; ei tarvinnut vatkata vaan sekoittaa ainekset vain sekaisin. Laitoin myös hapanleivän juuren hapantumaan. Televisiossa kerrottiinkin, että leipomisen suosio on viime viikkoina lisääntynyt ja että leivontajauhojen menekki on sen myötä kasvanut huomattavasti. Ruoanlaitossa olemme paneutuneet suomalaisiin perinneruokiin; silakkalaatikkoa, lohikiusausta, kaalipataa, hernekeittoa, lammasjauheliha-kaalikeittoa, siskonmakkarakeittoa, muun muassa. Lounaita on myös haettu paikallisista thaimaalaisesta Suan Aahaan ja turkkilaisveljesten Veljekset -ravintoloista, joiden toivomme kestävän tämän koronakoettelemuksen.

Aamupäivällä hallitus piti tiedotustilaisuuden koronaepidemiasta ja iltapäivällä kolmelta tuli jokapäiväinen koronainfo, jotka katsottiin. Katsottiin myös alkuiltapäivän kotimainen elokuva TV1:ltä. Se oli Niskavuori-sarjan neljäs elokuva Niskavuoren naiset. Onhan nämä Niskavuoret nähty, mutta katsoohan niitä uudelleenkin makuuhuoneen televisiosta, kun lounaan jälkeen on muutenkin ruokalevon aika. Yhteydenpito perheenjäseniin, joita ei ole nähty eikä nähdä moneen viikkoon, kuuluu myös päivän ohjelmaan.

Verkossa on nyt korona-aikaan tarjolla suuri määrä erilaisia kulttuuritapahtumia. Katsoimme Kansallisoopperan Stage24-virtuaalinäyttämöltä Pieni merenneito -baletin, joka oli kaunista katsottavaa televisioruudultakin, etenkin nyt, kun muuta ei ole tarjolla.

Ilmajoen Musiikkijuhlat lähetti tänään viestin, että oopperajuhlien ohjelmisto siirtyy tämän vuoden kesäkuusta sellaisenaan ensi vuoden kesäkuuhun. Meillä oli liput Lapuan liikkeestä kertovaan uutuusoopperaan Hiljaiset perivät maan ja Aarne Pelkosen konserttiin Haavekuvia. Vedin ne kalenterista yli ja siirsin ensi vuoden kesäkuuhun.

 

P1250404.JPG

Kyyhkyset kuhertelivat pihakoivussa.