20190520_202049.jpg

 

Maanantaina kävin taas aamusella isää katsomassa ja olin paikalla myös, kun lääkäri oli kierrolla. Isää aletaan valmistella kotiutukseen, joka toteutuu ensi viikolla, jos toipuminen etenee suunnitellusti. Hyvin isä on tähän asti sopeutunut sairaalaympäristöön, mutta selvästi mieli tekisi jo kotiin kesästä nauttimaan.

EU-vaalien ennakkoäänestystä oli enää pari päivää jäljellä, joten käytiin äänestämässä Söderkullan kirjastossa ja samalla lounaalla Suan Aahaan -ravintolassa. Valitsin päivän listalta kanaruoan, joka oli merkitty kahdella chilillä, ja nyt se oli minun suuhuni sopivasti maustettua. Antin viiden chilin possuannos olisi ilmeisesti voinut olla vieläkin chilisempi.

Lounaan jälkein jatkoin matkaa Paippisiin, jonne Merja ja Helinä tulivat visiitille. Päivä oli helteinen, lämpötila reilusti yli 25 astetta, ja kun lasitetulla terassilla tuli lämmin, siirryttiin viileisiin sisätiloihin juomaan kahvia.

Anttikin tuli Paippisiin, josta sitten jatkoimme matkaa Paavon ja Ritvan kotiin Leppäkoskelle. Antti oli saanut heiltä tammikuussa syntymäpäivälahjaksi lahjakortin konserttiin. Olimme jo aikaisemmin keväällä menossa Musiikkitaloon konserttiin, joka valitettavasti peruutettiin, joten nyt meillä oli liput Hämeenlinnan Verkatehtaalle Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Kevään riemua -konserttiin. Meillä oli jo liput hankittuna, kun voitin Facebookin arvonnassa kaksi lippua tähän konserttiin. Annoin liput hämeenlinnalaisille Heikille ja Outille, jotka tulivat 10 kuukauden ikäisen Aarnen kanssa konserttiin. Aarne sai kuulosuojaimet korviinsa ja kuulemma nukahti ensimmäisen kappaleen jälkeen. Sen jälkeen hän nukkui koko ensimmäisen puoliajan. Sitten Aarne pitikin jo vielä iltapuurolle.

Soittokunnassa oli viitisenkymmentä soittajaa ja laulusolistina esiintyi Kyösti Mäkimattila. Ohjelmistossa oli soittokunnan esittämiä kappaleita, muun muassa huikean hieno Eric Whitacren Godzilla Eats Las Vegas, jossa soittokunta näytti taitavuutensa ja monipuolisuutensa. Kauniita olivat myös soittokunnan esittämät Timo Forsströmin Sons of the Midnight Sun ja Andrew Lloyd Webberin The Phantom of the Opera. Kyösti Mäkimattila esitti soittokunnan kanssa muiden muassa Alvar Kosusen ja Matti Jurvan Muistan sua Elaine, George de Godzinskyn ja Eine Laineen Sulle salaisuuden kertoa mä voisin, Reino Markkulan ja Juha Vainion Sä kuulut päivään jokaiseen, Anssi Tikanmäen ja Juice Leskisen Balladin elokuvasta Klaani sekä Carlos Gardelin ja Kyösti Mäkimattilan Jos sielusi löydän. Laulujensa välillä Kyösti Mäkimattila luki kirjoittamiaan runoja, jotka olivat tyylikkäitä ja hauskoja. Konsertti-ilta oli kaikin tavoin nautittava; tunnelma oli leppoisa, esiintyjät olivat tosi taitavia ja ohjelmisto mukavan vaihteleva.