Tänään vietettiin Luumäellä Saran rippijuhlaa. Sara oli käynyt Pieksämäellä kansainvälisen rippikoululeirin ja päässyt siellä ripille ja nyt hänen perheensä jäseniä, sukulaisia ja ystäviä oli kutsuttu rippijuhliin Antin ja Liisan kotiin. Lähdin juhliin äidin ja isän kanssa. Aamupäivällä, kun lähdimme autolla matkaan, satoi lähes kaatamalla, ja sadetta jatkui melkein koko matkan ajan, mutta perillä sää oli poutainen.

Perille saavuttuamme meidät ohjattiin ensimmäiseksi saunatuvalle, jossa Heikki ja Outi tarjoilivat meille herkullista lohikeittoa. Kun kaikki olivat syöneet keittoa, juotiin kahvit ja syötiin kahvin kanssa voileipä- ja täytekakkuja, jotka olivat mestarileipurin työtä, niin hyviä ne olivat. Susanna ja Sara kertoivat Saran hauskoista ja erikoisistakin rippileirikokemuksista ja vähän myös Saran muista tämän kesän aktiviteeteista.

Vietimme juhlassa mukavan iltapäivän ja myös äiti ja isä jaksoivat juhlia eivätkä olleet yhtään uupuneita vielä silloinkaan, kun vein heidät kotiin. Oli tosi kiva nähdä kaikkia Antin ja Liisan perheenjäseniä. Mukaan Luumäeltä saimme Antin poimimia mustikoita ja kantarelleja, joita kasvaa monien muiden luonnonantimien lisäksi runsain mitoin heidän kotikonnuillaan.