20191213_164200.jpg

 

Viime maanantaiksi olimme hankkineet liput Temppeliaukion kirkossa pidettyyn VALO - Tapiolan kuoron joulu -konserttiin, johon Helsingin Sanomat tarjosi lukijoilleen lippuja puoleen hintaan. Konsertissa esiintyi Tapiolan kuoro Pasi Hyökin johdolla sekä baritoni Aarne Pelkonen ja pianisti Juho Lepistö.

Tapiolan kuoro on vuonna 1963 perustettu, kansainvälisesti tunnettu espoolainen nuorisokuoro, jossa laulaa noin seitsemänkymmentä 8 - 19 -vuotiasta nuorta muusikkoa, joista jokainen soittaa kuorolaulun lisäksi vähintään yhtä instrumenttia.

Päivä oli pimeä ja vettä tuli välillä rankastikin. Jätimme auton Kisahallin parkkipaikalle ja menimme ratikalla loppumatkan, koska Temppeliaukion kirkon lähistöltä on vaikea löytää parkkipaikkaa. Kirkko oli aivan täynnä yleisöä, ja se oli kauniisti valaistu kymmenillä kynttilälyhdyillä, jotka saivat aikaan lämpöisen tunnelman. Konsertissa kuultiin etupäässä tuttuja, kauniita joululauluja.

Taatelikakku ja englantilainen hedelmäkakku kuuluvat meidän joulupöytäämme, ja ne leivoin tänäkin vuonna perinteisillä ohjeilla. Viime vuosina en ole ihan hirveän paljon jouluruokia tai -leivonnaisia tehnyt, mutta jotain kuitenkin on aina tullut itsekin tehdyksi. Joulun laatikoita ja muita joulupöydän ruokia tilasin viime vuoden tapaan Ravintola Hanna Mariasta Porvoosta.

Tänä vuonna meiltä ei lähetetty joulukortteja, sen sijaan tehtiin rahalahjoitus Hyvä Joulumieli -keräykseen, joka on  Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhdessä Ylen kanssa toteuttama keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Joulukorttien kirjoittaminen on minusta kuitenkin aina ollut mukavaa puuhaa, joten ehkä sitten ensi vuonna taas niitä kirjoittelen.

Laitoin kaksi tilaamaani amarylliksen sipulia vesiviljelyyn ja ne ovat nyt jo täydessä kukassa, joten jouluksi niiden kukinta on ohi. Meillä on myös kaksi amaryllista, joissa on vahatut sipulit. Niiden sipulia ei laiteta multaan eikä veteen, vaan ne saavat olla sellaisenaan. Niissä on vasta nuput, joten ne saattavat kukkia jouluna.

Söderkullaan rakennettiin Lidlin myymälä, joka avattiin runsas viikko sitten ja jossa olen kerran käynyt. Myymälä on suuri, sen valikoima on melko runsas ja siellä on leveät käytävät, joten kärryn kanssa liikkuminen on helppoa, vaikka ainakin näin alkuvaiheessa siellä näyttää käyvän runsaasti väkeä. Nyt meillä on Söderkullassa S-market, K-Supermarket ja Lidl, joten on, mistä valita.

 

20191208_115359 (2).jpg