P1210675.JPG

Naistenpäiväruusuja Söderkullan K-Supermarketista.

Sipoon Pohjois-Paippisten Widegårdissa järjestettiin asukasilta, koska Pohjois-Paippisten osayleiskaavaehdotus on valmistunut ja asukasillassa oli mahdollisuus tutustua kaavaehdotukseen ja keskustella suunnittelijoiden kanssa. Kävin Martin kanssa kuulemassa, mitä suunnittelijoilla oli kerrottavana työn etenemisestä tähän vaiheeseen ja tästä eteenpäin. Paikalla oli reilusti toistasataa kuulijaa eivätkä kaikki mahtuneet istumaan, vaan viimeksi tulleet joutuivat jäämään seisomaan.

Sipoon pääkirjastossa Nikkilässä alkoi torstaina uusi tapahtumatyyppi nimeltään After Work, jossa yleisöllä on kerran kuukaudessa tilaisuus tutustua kiinnostavaan vieraaseen. Iltakuudeksi Nikkilään oli saapunut tosi kurjasta kelistä huolimatta kolmisenkymmentä henkeä kuuntelemaan ja keskustelemaan maaliskuun vieraan toimittaja Ella Kannisen kanssa. Lähes puolitoistatuntisen tilaisuuden aikana Ella kertoi elämästään, perheestään ja työstään sekä kirjoista, jotka ovat olleet hänelle merkityksellisiä. Ella kertoi, että hän on pienestä pitäen lukenut paljon. Hänen äitinsä oli kirjakaupassa töissä ja sekin varmaan edesauttoi tätä harrastusta. Paul Austerin Ella kertoi olevan yksi suosikkikirjailijoistaan. Tilaisuus oli hauska ja lämminhenkinen. Ella Kanninen osoittautui luonnossa aivan yhtä sympaattiseksi kuin esiintyessään televisiossa, jossa hänellä on viime vuosina ollut muun muassa Italiaa käsitteleviä matkaohjelmia. Lisäksi hän on työskennellyt Yle:n Aamu-TV:ssä ja Puoli seitsemän -ohjelman juontajana.

Perjantaina, naistenpäivänä, Sipoon suomalaisen seurakunnan diakonissa Merja järjesti ystäväpalveluryhmän kevätkokouksen. Koska ystäväpalvelussa mukana olevat ovat kuulemma erittäin kiireisiä, paikalle ehti vain neljä meitä vähemmän kiireisiä. Saatiinpahan sitten syödä poisjääneidenkin kolmioleivät. Seurakunnan emännän kahvitarjoilut ovat aina runsaita ja maukkaita.

Söderkullan kirkossa järjestettiin lauantaina Englantilaisen liedin konsertti, jossa esiintyivät tenori Anton Saris, baritoni Riku Pelo sekä pianisti Laura Attila. Hienosti toteutettua konserttia kuulemaan oli tullut vain runsaat parikymmentä henkeä, mikä oli harmi, sillä esiintyjät tosiaankin olivat taitavia. Ensimmäisellä puoliajalla he esittivät englantilaisten säveltäjien Eric Coatesin, Gerald Finzin ja Roger Quilterin William Shakespearen runoihin säveltämiä lauluja. Väliajan jälkeen kuultiin Ralph Vaughan Williamsin sävellyksiä A. E. Housmanin ja R. L. Stevensonin runoihin.

Sunnuntaina Rianalla oli Porvoossa käsipallo-ottelu, jota menin katsomaan Jarkon ja Gian kanssa. Ottelun jälkeen menimme kahville Tee- ja Kahvihuone Helmeen Vanhaan Porvooseen. Rihkamatorin parkkipaikka oli lähes täynnä ja pari bussilastillista turistejakin oli tutustumassa Porvoon vanhaan kaupunkiin. Myös kahvilan kaikki pöydät olivat täynnä, onneksi yksi seurue oli juuri lähtemässä, joten siitä vapautui meille pöytä. Turistikausi näyttää jo olevan hyvässä vauhdissa Porvoossa. Myös Brunbergin suklaatehtaan myymälä Vanhassa Porvoossa oli tupaten täynnä asiakkaita. Minä ostin sieltä "vain" kaksi puolen kilon lakritsipussia enkä edes vilkaissut suklaita. Tai sen verran vilkaisin, että maistoin muutamaa suklaalaatua, kun siellä on mahdollisuus niitä maistaa.