Aamulla ei ollutkaan niin kauhean kylmä, kuin mitä eilisissä sääennusteissa uhkailtiin. Lämpötila oli kahdeksan asteen paikkeilla, mutta huomisaamuna sitten onkin tosi kylmää. Tänään päivällä lämpötila on ollut yhdentoista asteen paikkeilla ja on tuullut melko reippaasti.

Olemme viettäneet hiljaiseloa nyt kolme päivää, kun Antin terveys ei ole sallinut liikkumista kylmässä ilmanalassa. Onneksi pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut alkoivat Ruotsin Falunissa  ja mekin pystymme katsomaan niitä suorana YLE Areenalta, kun Antti muutti koneen IP-osoitteen Amerikasta Suomeen F-Securen ohjelman ystävällisellä avulla. Ohjelma on hyvä, mutta käyttöohjeet ovat huonot. Tänään siis katsoimme suorana lähetyksenä naisten ja miesten sprinttikarsinnat ja sprinttifinaalit sekä osittain myös naisten mäkihypyn karsinnan. Täällä ne tulivat jo aikaisin aamulla, kun aikaero Ruotsiin on kuusi tuntia.  Meillä näyttää olevan viinipullotelineessä pari pulloa kuohuviiniä, kalifornialaista ja espanjalaista siltä varalta, että sattuisi sellainen onnellinen tapaus, että suomalainen urheilija voittaisi kultamitalin. Taidan siirtää toisen pullon valmiiksi jääkaappiin, jotta se on sopivan kylmää sitten, kun on aihetta voittojuhlaan.

Vieläköhän amerikkalaiset kestäisivät yhden Bush-nimisen presidentin? Kysymys on siinä mielessä aiheellinen, että Floridan entinen kuvernööri Jeb Bush pyrkii republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Seuraavat presidentinvaalit järjestetään Yhdysvalloissa vuonna 2016. Jeb Bushin isä George H.W. Bush ja veli George W. Bush ovat entisiä Yhdysvaltain presidenttejä.

Palm Beach Postissa oli tänään vuoden 2016 presidentinvaaleihin liittyvät artikkeli otsikolla ”I am my own man”, jossa kerrottiin Jeb Bushin keskiviikkona Chicagossa pitämästä sotamyönteisestä puheesta. Jeb Bush totesi puheessaan, että hän rakastaa isäänsä ja veljeään ja myös äitiäänkin, mutta se ei tarkoita sitä, että hän hyväksyisi päätökset, joita hänen isänsä ja veljensä tekivät presidenttiaikanaan. Demokraatit pilkkasivat Jeb Bushin irtiottoa isänsä ja veljensä päätöksistä toteamalla, että useat Jeb Bushin neuvonantajat avustivat jo hänen veljeään George W. Bushia. Demokraatit myös uskovat, että jos Jeb Bushista tulisi presidentti, Yhdysvaltain urheat miehet ja naiset sijoitettaisiin Irakiin määräämättömäksi ajaksi. He myös toteavat, että Jeb Bushilla on yli tusinan verran kansainvälisen politiikan neuvonantajia, jotka suunnittelivat hänen veljensä George W. Bushin länkkärityylisen kansainvälisen politiikkaohjelman, joka vahingoitti Yhdysvaltain mainetta ulkomailla.

Puheessaan Jeb Bush myönsi, että perheen nimestä on hänelle hyötyä presidentinvaalikamppailussa. Hän sanoi myös arvostavansa ja ihailevansa sitä työtä ja niitä vaikeita päätöksiä, joita hänen isänsä ja veljensä ovat tehneet Yhdysvaltain hyväksi. Mutta hän sanoi myös, että hänen ajatuksensa ja näkemyksensä ovat muodostuneet hänen omasta ajattelustaan ja omista kokemuksistaan.

Illalliseksi Antti haki pizzan lähellä meitä olevasta Papa John’s -pizzeriasta. Sieltä saadaan hyviä ohut- ja rapeapohjaisia pizzoja. Joimme sen kanssa chileläistä Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon -punaviiniä, joka sopi hyvin pizzan seuraksi.