P1090065 (2).JPG

P1090117.JPG

Menimme lauantaina aamupäivällä kävelylle Mounts Botanical Gardeniin, joka on yksi Palm Beachin piirikunnan kauniista ja hyvinhoidetuista puutarhoista. Se sijaitsee West Palm Beachissa aivan Palm Beachin kansainvälisen lentokentän vieressä. Puutarhassa on erityyppisiä alueita, joiden kasvivalikoima on monipuolinen ja runsas; on puita, pensaita, kukkivia ja muita kasveja, yrttejä, kasvimaa ja taideteoksia. Alueella olevassa suuressa lammessa uiskentelee kaloja ja erilaisia kilpikonnia.

Kun palasimme kotiin puutarhasta, televisiosta tuli erikoisuutislähetys Fort Lauderdalen lentokentältä, runsaan kuudenkymmenen kilometrin päässä Lantanasta, jossa oli hetkeä aikaisemmin, noin kello yhden aikaan sattunut ampumisvälikohtaus. 26-vuotias Yhdysvaltain kansalainen, jolla oli mukanaan armeijan henkilöllisyyskortti, oli lentänyt  Alaskasta tai Kanadasta Floridaan Ford Lauderdalen kentälle. Matkatavaroissaan hän oli kuljettanut armeijan käsiaseen, jonka hän oli lähtölentokentällä ilmoittanut olevan matkatavaroissaan. Tästä oli tehty asianmukainen merkintä hänen matkalaukkuunsa. Fort Lauderdalen kentällä mies otti matkalaukkunsa matkatavarahihnalta ja meni lentokentän vessaan, jossa hän latasi aseen ampumavalmiuteen. Sen jälkeen hän aloitti ampumisen matkatavara-aulassa. Silminnäkijän mukaan mies ampui ihmisiä summittaisesti ja jäi ampumisen jälkeen odottamaan pidättäjiä. Mies toimi yksin ja hänet saatiin pidätetyksi. Hän ampui kuoliaaksi viisi ihmistä ja haavoitti ainakin kolmeatoista.

CNN:n mukaan ampuja on kärsinyt mielenterveysongelmista ja hakeutunut niiden takia hoitoon. Ampujan täti kertoi, että mies palveli Irakissa kaksi vuotta ja että sieltä palattuaan hän oli muuttunut ja käyttäytynyt poikkeavasti. Mies on tädin kertoman mukaan tullut isäksi vain vähän aikaa sitten.

Amerikan aselainsäädäntö on käsittämätön, kun mielenterveysongelmista kärsivän henkilön annetaan kuljettaa lentokoneessa matkatavaroissaan automaattiasetta.