P1250597 (2).JPG

Sinitiaispariskunta on varannut pesintäänsä varten tämän "design-pöntön".

Me vanhukset jouduimme koronakaranteeniin maaliskuun puolivälissä, mutta on se koronaepidemia vaikuttanut monin tavoin meidän perheen muidenkin jäsenten elämään. Jarkko on vielä sairauslomalla ja Gia tekee etätöitä kotona, Jarno tekee myös etätöitä ja Henna on vanhempainvapaalla.

Lapsenlapsista nuorin täytti viime viikolla puoli vuotta. Hänen vauvauintinsa ja vauvamuskarinsa ovat nyt tauolla, mutta ei se ole tahtia haitannut. Neuvolatäti kirjoitti puolivuotistarkastuksen havainnoissaan muun muassa, että "Eden on oikea ikiliikkuja!" Riana, seitsemäsluokkalainen, käy etäkoulua, johon kuuluu opetustunteja, kotitehtäviä ja muita opetustapoja, kokeitakin pidetään. Puutyössä tehtävänä oli etsiä kotoa puutavaraa ja tehdä siitä jokin esine. Riana teki kukkapylvään. Kotitaloustunnilla on ollut tehtävänä tehdä ruokaa muulle perheelle ja raportoida ja kuvata, mitä on tehnyt. Viimeksi tehtävänä oli pizzan valmistaminen. Corinne oli työharjoittelussa, kun koronaepidemia alkoi. Sen jälkeen sairaanhoitajaopinnot ovat jatkuneet epäopiskeluna. Sesse kirjoitti ylioppilaaksi ja saa todistuksen postitse toukokuun lopussa. Keväällä ei kouluissa järjestetä ylioppilasjuhlaa, mutta se voidaan järjestää syksyllä, jos se on silloin turvallista. Daniela kirjoitti osan aineista nyt keväällä, mutta hänen kirjoituksensa jatkuvat vielä syksyllä.

"Luo unelmiesi ruukkutarha". Aina puutarhalehtien kuvia katsellessa tulee valtaisa innostus siitä, että tänä vuonna meillekin tulee unelmien ruukkutarha. Joka kesä meillä on jonkinlainen ruukkutarha ulos terasseille saatukin aikaan, mutta niitä puutarhalehtien unelmatarhoja ne eivät juurikaan ole muistuttaneet. Mutta jos tänä vuonna sitten suunnittelisin sellaisen hyvissä ajoin, sitä aikaa kun nyt on riittämiin. Vielä muutama päivä sitten maa oli aamulla valkoinen, lunta oli yön aikana satanut kolmisen senttiä ja Kaisaniemessäkin mitattiin lumen syvyydeksi kolme senttiä, mikä on tämän tai menneen talven lumiennätys. Näin ollen ruukkupuutarhalla ei ole vielä mitään kiirettä. Orvokit kyllä kestävät pakkasta jonkin verran, mutta turha niitä on lumisateeseen hankkia kärvistelemään.

Puutarha-asiat saivat siis jäädä vielä tuonnemmaksi, mutta suunnitellun siivoustyön aloittaminen on kuitenkin nyt ajankohtaista. Se onkin ollut suunnitteluasteella jo turhan pitkään. Koronakaranteeni on näköjään tehnyt sen, että kun ei ole paljon mitään tekemistä, sitä vähääkin siirtää aina jollain tekosyyllä tuonnemmaksi. Pitäähän ne hallituksen ja Ylen koronainfot katsoa ja lehdet pitää lukea tarkkaan. Siinä menee jo muutama tunti päivässä. Ja telkkien touhuja pitää seurata; käydä järvellä katsomassa telkkien uiskentelua ja seurata pihapönttöjä, jos sattuisi näkemään telkän lentävän pönttöön ja pöntöstä pois. Kokosin kaikki vuosien aikana otetut telkkäkuvat yhteen ja tein niistä kuvakirjan.

Tälle viikolle on kalenteriin valmiiksi painettuna kehotus, että vappusima pitäisi panna muhimaan, jossain kehotettiin panemaan vappusima porisemaan. Meillä vappusima laitetaan käymään, jos sitä tehdään. Muuten viikko näyttää yhtä rauhalliselta kuin viisi edellistäkin viikkoa.