Tämän päivän Palm Beach Post -lehdessä kerrottiin, että vuonna 2014 Floridassa kävi 97,3 miljoonaa turistia. Viime vuosi oli jo neljäs peräkkäinen vuosi, jolloin turistimäärät kasvoivat täällä edellisvuotista ennätystä korkeammaksi. Viime vuonna yli 1,1 miljoonaa floridalaista työskenteli matkailuun liittyvissä työtehtävissä. Turismin parissa toimivat viranomaiset uskovat, että turistien määrää voidaan vielä lisätä panostamalla markkinointiin ja markkinoimalla Floridaa ekomatkailukohteena. Tänne halutaan houkutella entistä enemmän varakkaita ulkomaisia matkailijoita ja Disney Worldin ja uimarantojen lisäksi halutaan kertoa myös mahdollisuuksista pyöräretkiin ja shoppailuun pikkukaupungeissa. Kilpailu turisteista on kovaa, koska turismin suuri taloudellinen merkitys on tiedostettu. Vain kaksi Yhdysvaltain osavaltiota  käyttää enemmän rahaa matkailumarkkinointiinsa kuin Florida, nimittäin Kaliornia ja Havaiji.

Täällä on menossa melkoinen influenssaepidemia. Kyseessä on virus, johon ei edes tänä vuonna saatu influenssarokotus tehoa. Antillakin on nuha ja niin paha yskä, että hänen omien sanojensa mukaan seinätkin tärisevät, kun hän yskii. Ainakaan vielä ei ole kuitenkaan noussut kuumetta. Naapuritalossa asuvan suomalaispariskunnan mies kävi kyselemässä, mistä löytyy suomea puhuva lääkäri, kun hänen vaimolleen oli noussut korkea kuume. Vaimolla todettiin keuhkokuume ja he siirsivät Suomeen paluutaan viikolla, kun heillä olisi ollut jo tällä viikolla lento Suomeen.

Poikkeuksellisen kylmä ja luminen sää jatkuu laajalla alueella Yhdysvaltain koillisosassa. Lämpötila on ollut jopa -20 Celcius-asteessa ja sen ylikin, mikä on harvinaista niillä seuduilla.

Alla ovat lintujen oikeat nimet viikon takaiseen tehtävään. Olisi kiva tietää, ratkesivatko nimet helposti vai tuntuivatko ne vaikeilta.

  1. KOKELASKUKOT = TUKKAKOSKELO
  2. NEITI LATINA = TALITIAINEN
  3. KELLOSÄKKI = SELKÄLOKKI