Kotimatka Floridasta sujui hyvin. Kaija ja Matti veivät meidät Boynton Beachin asemalle, josta matkustimme junalla Miamin lentokentälle. Junalla pääsee mukavasti Miamiin eikä ole vaaraa, että moottoritien mahdolliset onnettomuudet tai ruuhkat viivästyttävät matkantekoa. Miamista jatkoimme Finnairin suoralla lennolla Helsinkiin, jonne lentokone laskeutui tiistaina aamulla kahdeksan jälkeen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme Floridasta suoralla lennolla Suomeen, koska suoria lentoja ei ole ollut tarjolla näinä vuosina, kun olemme Floridaan matkustaneet.

Lentomatkan aikana katsoin Dome Karukosken ohjaaman elokuvan Kielletty hedelmä (2009). Elokuva kertoo kahdesta Pohjois-Pohjanmaalla asuvasta nuoresta vanhalestadiolaisesta naisesta, Mariasta (Amanda Pilke) ja Raakelista (Marjut Maristo), jotka ovat juuri saavuttaneet täysi-ikäisyyden. Maria karkaa kotoaan Helsinkiin ja yhteisön jäsenet lähettävät Raakelin valvomaan, ettei Maria riko yhteisön sääntöjä. Elokuvassa kuvattiin kiinnostavalla tavalla vanhalestadiolaisten elämää ja sen nuoret pääosan esittäjät olivat uskottavia rooleissaan.

Yllätyimme iloisesti, kun Hilkka, Fransu ja Tanja olivat meitä Helsinki-Vantaan lentokentällä vastassa. Heidän kyydissään pääsimme kotiin. Tiistai meni hieman uneliaissa tunnelmissa, kun nukkuminen lennon aikana oli jäänyt runsaaseen tuntiin. Yöllä Suomessa oli ollut pakkasta ja luntakin oli satanut. Sitä oli aamulla maassa aivan ohut kerros. Päivän aikana sää lämpeni ja vettä satoi niin, että lumet sulivat nopeasti. Lämpötila nousi päivän aikana kuuteen asteeseen. Päivä oli pimeä ja tuhruinen, mutta kaikesta huolimatta oli kiva olla taas kotona.

Tänään keskiviikkona Katri-äitimme täytti 90 vuotta. Pidimme Paippisissa pienimuotoisen syntymäpäiväjuhlan, kun Sipoon suomalaisen seurakunnan pappi tuli tervehdyskäynnille. Varsinaiset synttärijuhlat pidetään tulevana lauantaina. Päivänsankari oli reipas ja hyväkuntoinen.

Uutisissa kerrottiin, että Ilmajoen Musiikkijuhlat on tilannut kesän 2017 oopperajuhlille oopperan marsalkka Mannerheimista. Ooppera esitetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ja Mannerheimin syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Oopperan säveltää Tuomas Kantelinen ja libreton kirjoittavat Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies. Mannerheimia oopperassa esittää Waltteri Torikka. Sinne täytyy ehdottomasti hankkia liput sitten, kun ne joskus tulevat myyntiin.