P1170979 (2).JPG

 

Pari viikkoa sitten Antti ehdotti, että mennään Tuusulaan katsomaan Krapin kesäteatterin näytelmä Pokka pitää (ohjaus ja sovitus Kimmo Virtanen, musiikki Altti Uhlenius), joka on KUTin eli Keski-Uudenmaan Teatterin 20-vuotisjuhlaesitys. Kun selvitin netistä näytelmän lipputilannetta, kaikki jäljellä olevat näytännöt olivat loppuunmyytyjä tai -varattuja. Kaikkiaan Pokka pitää -esityksiä on kesän aikana nelisenkymmentä ja lisänäytöksiäkin on järjestetty kaksi, ja siitä huolimatta kaikissa esityksissä 312 hengen katsomo on ollut täynnä. Muutamana aamuna tarkistin Lippupisteen sivuilta, onko lippuja palautunut myyntiin ja yhtenä aamuna sitten myynnissä olikin parikymmentä lippua sunnuntain 5.8. esitykseen. Siitä sitten pikaisesti hankittiin liput. En ole seurannut Pokka pitää -sarjaa televisiosta, joten minulla ei ollut kovinkaan selvää käsitystä, mitä oli tulossa, mutta odotukset olivat korkealla, koska näytelmä oli saavuttanut näin suuren suosion.

Sunnuntaina sää oli lämmin, mutta ei helteinen ja meidän paikkamme olivat onneksi katetun katsomon siinä osassa, johon aurinko ei päässyt paistamaan, joten olosuhteet olivat hyvät. Esiintyjäjoukko oli myös kiinnostava, esiintyjinä muun muassa Miia Nuutila, Kirsi Ylijoki, Sanna Saarijärvi, Seppo Halttunen ja Anna-Leena Sipilä Hyacinth Bucketina. Näytelmä ei kuitenkaan vastannut meidän odotuksiamme ja kuulinpa samansuuntaisen kommentin heti kun lähdimme katsomosta näytelmän päätyttyä: "Olen kyllä parempiakin esityksiä nähnyt." Koko esitys oli melkoista ryntäilyä näyttämöllä ovista ulos ja sisään niin kuin farsseissa usein tehdään. Kovin hauskakaan esitys ei ollut, vaikka näyttelijät, kiitos heille siitä, tekivätkin parhaansa eivätkä yhtään säästelleet. Tulipahan nähtyä!

Helteiset kesäpäivät ovat kuluneet pääosin kotosalla. Opasvuoroni Sipoon vanhassa kirkossa ovat keskittyneet heinäkuun loppuun ja elokuun alkupuoliskoon, joten nyt on muutaman viikon jakso, jolloin minulla on "työvuoro" jokaisena viikonloppuna.

Eilen käytiin Helsingissä ruokakaupassa K-Supermarket Mustapekassa, jossa on luotu "asiakkaille todella herkullinen ja ruokaisa ostosympäristö". Tuotevalikoima oli laaja ja monipuolinen, kalatiski oli erityisen näyttävä ja asiakaspalvelu erinomaista. Ostimme muun muassa valmiiksi keitettyjä kotimaisia rapuja, jotka söimme illalla, olivat oikein hyviä. Toisaalta on onni, etteivät meidän lähikauppamme ole noin hyvin varustettuja, ruokamenot olisivat varmasti aika tavalla nykyistä suurempia.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden hallituksen kokous pidettiin Jaakon kotona Tuusulanjärven rannalla. Kokouksessa suunniteltiin syyskuun lopulla pidettävää senioriyhdistyksen 10-vuotisjuhlaa. Järvenpään yhteiskoulun 90-vuotisjuhlakin on tulossa, tosin se ei todennäköisesti tänä vuonna ole kaikille avoin tilaisuus, vaan se on kutsutilaisuus, jonka järjestelyt Järvenpään lukio hoitaa. Harmi, jos kaikki halukkaat eivät pääse juhlimaan kunniakasta 90-vuotiasta yhteiskoulua. Kokouksen jälkeen Jaakko tarjosi meille valmistamansa upean päivällisen; alkuruoaksi oli kesäkurpitsakeittoa itse leivottujen sämpylöiden kanssa, pääruokana kalamureketta, juustokuorrutettuja perunanpuolikkaita, kukkakaaligratiinia sekä salaattia ja jälkiruokana mansikka-marjarahkaa, juomana muun muassa raparperi- ja viinimarjamehua. Ruoka oli herkullista.

Paippisissa kävin poimimassa punaisia viinimarjoja, joista tulee tosi hyvää mehua kuumentamatta, kun mehun valmistuksessa käyttää sitruunahappoa. Omenoitakin on alkanut putoilla puusta niin runsaasti, että pitäisi varata aika mehuasemalta, jossa omenista puristetaan tuoremehua.

 

P1170961.JPG

Kaksi komeaa valkohäntäpeuraa käväisi pihapiirissä, tässä toinen niistä kurkistaa kuusen oksien takaa.