Tänään oli taas touhukas päivä. Juuri ja juuri oli aamulla ehditty lukea päivän lehdet, kun makuuhuoneen verhojen asentaja saapui. Asia oli kylläkin sovittu etukäteen, joten ei asentaja yllättäen tullut. Pari tuntia siinä meni, kun hän asensi laskosverhon ja sivuverhot. Nyt huone näyttää paljon mukavammalta ja uudistuneelta, kun huoneeseen vaihdettiin myös matot, sängyn päiväpeitto ja koristetyynyt. Vielä kun saisi vaatekaapeista turhat ja kaapissa kutistuneet vaatteet viedyksi jonnekin keräykseen.

Seuraavana ohjelmassani oli käynti Porvoossa Kudontakamarissa, jonne vein äidiltä saamiani matonkuteita. Niistä on tarkoitus kutoa matto, mutta tässä vaiheessa en oikein tunne ehtiväni itse sitä kutoa. Onneksi Kudontakamarilta löytyi kutoja. Kun ajoin Porvoon suuntaan, sieltä nousi taivaalle valtaisa musta savupatsas. Auton radiosta kuulin, että Euromasterin rengashalli oli syttynyt kattotöiden seurauksena palamaan ja että ympäristöön leviävä savu oli myrkyllistä, joten lähiseudun asukkaiden olisi pidettävä ikkunat kiinni ja pysyteltävä sisällä.

Kotimatkalla auton bensamittarin varoitusvalo syttyi palamaan, joten poikkesin huoltoasemalle tankkaamaan. Mutta eipä tankkaamisesta tullutkaan mitään, kun bensatankin luukku, joka avataan auton sisältä, ei suostunut aukeamaan, ei sitten millään. Ajoin auton kotiin, ja asiaa tutkittuamme päätimme viedä sen muutaman kilometrin päässä olevaan pieneen autokorjaamoon. Antti tuli sinne omalla autollaan. Minun autoni jäi korjaamoon, jossa oli kuulemma kiireiset ajat nyt, kun kaikki halusivat vaihtaa kesärenkaat talvirenkaisiin.

Kotona ehdin syödä, minkä jälkeen pitikin kiiruhtaa Antin autolla vesijumppaan. Sieltä piti ajaa kotiin ja hakea Antti Söderkullaan parturiin. Minä puolestani menin Söderkullan kirjastoon, jossa oli ensi kesän Sipoon vanhan kirkon opastuksia koskeva palaveri. Palaveriin osallistuivat ohjaajamme Kaarina ja me kaksi tulevaa opasta, Anna ja minä. Parin tunnin palaverin jälkeen pääsin kotiin ja loppuilta sujuikin rauhallisesti.