20200611_103606.jpg

 Alppiruusu kukkii lammen rannalla.

Maanantaina joukko miehiä ajoi pihaan kuorma- ja pakettiautoilla ja alkoi pihan kunnostusurakka. Aivan ensimmäiseksi kaikki pihalta kevään aikana kerätyt risut ja haravointijätteet, joita olikin tosi paljon, pantiin roskalavalle. Sen jälkeen työt jatkuivat eri kohteissa. Etupihan metsäsaareke siivottiin, sieltä kaadettiin vähän puita, minkä jälkeen siitä tulikin tosi hieno. Perennapenkkien irronneet reunakivet kiinnitettiin ja räystäskourut tyhjennettiin. Uusi Kardinaali-grillikin koottiin ja pantiin paikalleen. Siinä on kiva polttaa tulta, vaikka ei mitään grillaisikaan. Kaikenlaista muutakin pihassa ehdittiin tehdä puolentoista päivän aikana, mutta vielä jäi myöhemmin tehtäväksikin jotakin, ja hieman jäi sovittujakin kohteita tekemättä.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen hallitus piti kokouksen Mirjan uudessa kodissa; paritalon puolikkaassa, jonka rakentamiseen hän on aktiivisesti osallistunut. Yhdistyksen suunnitelmat ovat tämän vuoden osalta täysin muuttuneet koronapandemian takia. Kevätretki, joka oli suunniteltu tehtäväksi Helsingin yliopistomuseoon, peruuntui ja siirtyi ensi kevääseen, vuoden 1970 ylioppilaiden riemuylioppilasjuhla peruuntui samalla, kun kevään ylioppilaidenkin juhla. Riemuylioppilasjuhla siirtyi joulukuuhun syksyn ylioppilasjuhlan yhteyteen. Syksyn symposiumikin päätettiin perua, koska ei ole varmuutta siitä, että sen järjestäminen onnistuisi, kun senioriyhdistyksen jäsenet vielä ovat pääosin ikäihmisiä.

Keskiviikkona ajoin Onkimaalle järvenrantamökille, jonne Kaija oli kutsunut meidät. Antti päätti kuitenkin jäädä kotiin. Oli ihana kesäpäivä, aurinko paistoi, hyttysiä ei näkynyt eikä kuulunut, joten olosuhteet olivat ihanteelliset.

 

20200612_114323.jpg

 

Perjantaina siivosin talon päädyn mehitähtipenkkiä ja lounaaksi grillasimme uudessa grillissä makkaraa. Grilli tuntuu hyvin toimivalta, vaikka tulevaisuudessa kaasugrilli onkin edelleen pääasiallinen ruoanvalmistusgrilli ja tämän äärellä tunnelmoidaan.

Erilaisia livestriimauksia on ollut kiva katsoa muun muassa YouTubesta, ja olen huomannut, että sieltä on tullut katsotuksi hyvin erityyppisiä esityksiä. Tänään katsoin Kansallisteatterin äänikanavalta, kun 24 Kansallisteatterin näyttelijää lausui runoja Jenni Haukion toimittamasta Katso pohjoista taivasta -runoantologiasta. Tämä oli ensimmäinen kolmesta esityksestä, ja tässä esitettiin antologian vanhimpia runoja, joiden kirjoittajia olivat Eino Leino, Aleksis Kivi, Otto Manninen, Larin-Kyösti ja V. A. Koskenniemi ja lisäksi muutama muukin. Runot oli valinnut Jenni Haukio, ja Kansallisteatterin pääjohtajan Mika Myllyahon johdolla niistä oli luotu tämä ensimmäinen äänikokonaisuus. Erityisesti Katariina Kaituen lausuma Eino Leinon Nocturne sai ihon kananlihalle.

Katsoin myös Krapin Pajalta Tuusulasta Ikivihreän kesäkonsertin, jossa lauloivat tangokuningas, kuoronjohtaja Teijo Lindström ja tangokuningatar Marita Taavitsainen sekä monipuolinen musiikkimies ja lentäjä Mikael Konttinen, joka myös säesti pianolla laulajia. Tämä oli mukava kesäinen konsertti.

 

20200612_175556.jpg

Arovuokkoja talon päädyssä.