20190330_133747.jpg

 

Perjantaina alkuillasta nautittiin ruokakulttuurista Bistro Sinnessä, jossa Jarkon ja Jarnon perheiden kanssa syötiin "Kaksi syö yhden hinnalla -päivällinen. Ruokalistalla oli alkuruoaksi paahdettua mukulaselleriä, mätiä ja karamellisoitua piimää, pääruokavaihtoehtoina paistettua ankanrintaa, kurpitsaa ja tyrnimarjakastiketta tai paahdettua nieriää, marinoitua kurkkua ja hollanninkastiketta, jälkiruokana sekä pala kotimaista artesaanijuustoa ja Sinnen hilloketta että lakritsimarenkia ja sitruunasorbettia. Ruoka-annokset olivat maistuvia ja muutenkin meillä oli mukavaa. Oskukin pääsi mukaan, kun Sinne on koiraystävällinen ravintola. Osku asettui pöydän alle, jossa se makasi koko sen ajan, kun olimme ravintolassa. Ruokailun jälkeen Riana lähti käsipalloharjoituksiin ja Daniela bileisiin Hinthaaraan. Me muut lähdimme koteihimme.

Lauantaina oli balettipäivä; menimme Kansallisbaletin päivänäytökseen katsomaan Anna Kareninaa. Tämä traaginen Leo Tolstoin romaaniin pohjautuva tarina esitettiin kaksinäytöksisenä balettina, jonka koreografian oli tehnyt Alexei Ratmansky ja musiikin säveltänyt Rodion Štšedrin. Tämän baletin ensi-ilta on ollut Suomen kansallisbaletissa jo 16.2.2007, ja lauantaina oli tämän kevään kaksi ensimmäistä esitystä. Päivänäytöksessä, joka oli tämän baletin 26. esitys Suomen kansallisbaletissa, päärooleissa tanssivat Tiina Myllymäki (Anna Karenina), Sergei Popov (Kreivi Vronski) ja Nicholas Ziegler (Aleksei Karenin).

Anna Kareninan tarina on tuttu. Ylhäisörouva Anna elää onnettomassa avioliitossa miehensä Aleksein kanssa. Heillä on poika Seriosa, jota Anna rakastaa suuresti. Anna rakastuu kreivi Vronskiin, mutta hän ei halua vaarantaa yhteiskunnallista asemaansa ryhtymällä suhteeseen kreivin kanssa. Ja onhan hänen myös ajateltava poikaansa. Anna ei kuitenkaan voi mitään tunteilleen kreivi Vronskia kohtaan. Annaa revitään kahteen suuntaan, toisella puolella on aviomies ja poika ja toisella puolella Annan suuri rakkaus.

Rodion Štšedrinin musiikki oli kaunista ja se kuvasi elävästi tarinan erilaisia tapahtumia ja henkilöiden tunnetiloja. Myös tanssijat ilmaisivat ilmeillään ja eleillään ja koko kehollaan voimakkaasti erilaisia tunteita. Klassinen baletti on minusta aina kaunista katsottavaa, niin oli myös tämä esitys.

Sunnuntaina menimme Dance Moves -tanssikoulun tämän kevään oppilasnäytökseen Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasaliin. Antti sai Päiviltä syntymäpäivälahjaksi liput tähän näytökseen, jossa Juuliakin esiintyi. Puolentoista tunnin mittaisen näytöksen aikana tanssikoulun eri-ikäiset oppilaat esittivät tanssikoulun lajivalikoimaan kuuluvia tansseja. Näytös osoitti, että tanssi on erittäin monipuolinen laji, jossa voi kehittyä aina vain paremmaksi.