20170507_121106.jpg

 

P1120025.JPG

 

St.-Mauricessa vietettiin viikonloppuna Ala-Valaisin viidettäkymmenettä laulujuhlaa, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1951. Juhlaa on vietetty siitä lähtien joka vuosi lukuun ottamatta niitä vuosia, jolloin on järjestetty koko Valaisin kantonin laulujuhla.

Laulujuhlan ohjelmassa oli ollut perjantaina Verdin Requiem ja lauantaina ja sunnuntaina juhlaan osallistuvat kymmenet aikuisten ja lasten kuorot esiintyivät eri puolilla kaupunkia. Kävin Hilkan kanssa kuuntelemassa kuoroesityksiä sunnuntaina aamupäivällä St-Sigismondin kirkossa, jossa lauloi sekä sekakuoroja että mieskuoroja. Kukin kuoro esitti kahdesta kolmeen laulua. Ainakin sunnuntaina aamupäivällä esiintyneet kuorot olivat osaamiseltaan korkeatasoisia. Myöhemmin iltapäivällä kuorot saivat esityksiä kuunnelleelta jurylta palautetta. Ainakin minun palautteeni kuoroille olisi ollut yksinomaan kiittävää, jos olisin ollut juryn jäsen.

Sillä aikaa, kun me Hilkan kanssa kuuntelimme kuoroesityksiä, Fransu valmisteli herkullista lounasta, johon osallistui Hilkan ja Fransun koko ihana perhe sekä Jarkko ja minä. Ruoka oli hyvää, ja iltapäivä oli mukavan leppoisa.

Mikael oli ostanut katseluoikeuden Suomi - Ranska -jääkiekko-otteluun. Sitä sitten katsottiin televisiosta kuka enemmän ja kuka vähemmän innokkaasti. Suomen joukkuetta kannustettiin television ääressä äänekkäästi, mutta sekään ei valitettavasti auttanut. Häviö Ranskan joukkueelle oli suorastaan masentava. Myöhäisottelussa Sveitsi sentään voitti Norjan.