20170822_130700 (2).jpg

Paula saapuu junalla Helsingistä Järvenpään asemalle.


Viime viikolla tapasin ystäväni ja oppikouluaikaisen luokkatoverini Paulan Järvenpäässä. Kävimme lounaalla Ravintola Huilissa, ja kun sää oli mukavan lämmin, söimme ulkona terassilla. Ruokailun jälkeen olimme ajatelleet mennä kävelemään Rantapuistoon, mutta juuri silloin alkoi sade, joka jatkui sen verran pitkään, että kävelyn sijaan ajelimme Järvenpäässä katsomassa tuttuja paikkoja; kirkkoja, Järvenpään yhteiskoulua, lukiota ja Paulan entistä kotitaloa.

Tapaamisemme jälkeen minulla oli Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden hallituksen kokous Järvenpään lukiolla. Suunnittelimme syyskuun lopussa järjestettävää senioreiden symposiumia, jonka otsikkona on tänä vuonna Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi "Järvenpään yhteiskoulusta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi".

Olen nyt tavannut jo kolme kertaa henkilön, jonka ystäväksi ryhdyin Sipoon suomalaisen seurakunnan ystäväpalvelun kautta. Meillä on ollut mukavia kahden tunnin tapaamisia, olemme keskustelleet ja olen lukenut ääneen Tuomas Kyrön kirjaa "Mielensäpahoittajan Suomi".

Tapasin Porvoossa Leilan, jonka kanssa kävimme lounaalla Ravintola Zum Beispielissa. Heidän lohikeittonsa oli hyvää, mutta Gumbostrand Konst & Formin lohikeiton voittanutta en ole vielä löytynyt. Tapaamisemme jälkeen menin Rianaa vastaan koululle.

Ritvan kanssa olemme aloittaneet kuvakirjaprojektin, jossa autan Ritvaa tekemään lapsiaan ja heidän jälkeläisiään varten kuva- ja tarinakirjan. Kirjan kautta Ritvan ja Penan jälkeläiset pääsevät tutustumaan vanhempiensa ja aikaisempien sukupolvien elämään.

Kuvakirjojen tekeminen on innostavaa puuhaa. Tähän mennessä olen tehnyt jo lähes parikymmentä kirjaa matkoistamme, juhlistamme sekä myös äidin ja isän, Antin, minun ja poikien kuvista.

Joinakin päivinä on ollut niin lämmintä ja poutaista, että olemme Antin kanssa käyneet lounaalla pihalammen rannassa. Olemme sytyttäneet tulen grilliin ja paistaneet siinä makkaraa tai sitten olemme vieneet valmiin lounaan mukanamme lammelle ja syöneet sen siellä.


20170828_124140.jpg