Lunta oli yön aikana satanut toistakymmentä senttiä ja päivällä tuli vielä jonkin verran lisää. Tuuli kinosti lunta niin, että paikoin sitä oli pihassakin useita kymmeniä senttejä. Aamupäivällä katselimme hiihtoa televisiosta; Ensin naisten ampumahiihdon yhteislähtökilpailun, jossa Kaisa Mäkäräinen hiihti neljänneksi ja sitten miesten Tour de Skin viimeisen osakilpailun, jossa noustiin laskettelurinnettä ylös. Mukana ei ollut suomalaishiihtäjiä. Suomalaismiehet olivat kisan edetessä yksi toisensa jälkeen lähteneet kotiin. Suomalaisnaisia oli viimeisessä osakilpailusa mukana kaksi.

Päätimme tehdä lumityöt vasta illalla, koska olimme menossa iltapäivällä Halosenniemen museoon. Siellä esitettiin pienoisnäytelmä Yksi laulu yli muiden, joka kertoo säveltäjä Jean Sibeliuksen ja runoilija Eino Leinon kohtaamisesta Halosenniemessä vuonna 1925. Näytelmän ensi-ilta oli jo vuonna 2002 ja mekin olemme Antin kanssa nähneet sen silloin toistakymmentä vuotta sitten. Nyt sitä esitetään jälleen Sibeliuksen ja Halosen syntymän 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Näytelmässä eletään suomalaisuuden nousun aikaa. Sibelius ja Leino ovat hyvin huonoissa väleissä, vaikka he arvostavatkin toistensa taidetta. Leino on kuitenkin sitä mieltä, että Sibelius ei ole koskaan arvostanut hänen runouttaan koska ei ole tehnyt sävellyksiä hänen runoihinsa. Taidemaalari Pekka Halosen toimiessa isäntänä Sibelius ja Leino tapaavat Halosenniemessä. Halonen kertoo, että Sibeliuksen ja Leinon toivotaan synnyttävän yhteistyönä teoksen, joka yhdistäisi Suomen kansan repivän sisällissodan jälkeen. Sibelius ja Leino pääsevät sopimukseen siitä, että he luovat yhdessä suurteoksen. Yhteistä teosta ei kuitenkaan synny, sillä Eino Leino kuolee kolme viikkoa tämän tapaamisen jälkeen.

Heikki Lundin käsikirjoittama ja ohjaama esitys oli tunnelmaltaan hyvin vahva ja Halosenniemi esityspaikkana tunnelmallinen. Halosenniemen ateljeen takan kylki oli lämmin, tosin sähköisesti lämmitettynä, valaistus oli hämyisä ja ateljeen hirsiseinillä oli Pekka Halosen maalauksia. Kaiken kaikkiaan hieno ja vaikuttava kokemus. Jean Sibeliusta esitti Ilkka Heiskanen, Eino Leinoa Heikki Lund, Pekka Halosta Markku Hyvönen ja L. Onervaa/äitiä Mira Kivilä.

Kotiin tultuamme painuimme lumitöihin. Antti ajoi lingolla ja minä käytin kolaa ja lumilapiota. Lumitöiden jälkeen lämmitettiin sauna.