Kevät etenee ja uusia kevään merkkejä ilmestyy. Antti palasi eilen Floridasta Suomeen ja Hangelby-järvestä ovat jäät sulaneet. Kun kävin eilen järvellä, näin siellä lähes kaksikymmentä telkkää uiskentelemassa. Toivottavasti saamme kaikkiin neljään pihan telkänpönttöön telkkäparin pesimään.

DSCN2227.JPG

Huhtikuinen Hangelby-järvi.

Tänään menin pitkästä aikaa Rianaa koululle vastaan ja vietimme iltapäivän taiteen parissa. Riana viimeisteli akryylimaalauksensa, jonka hän aloitti jo viime vuoden loppupuolella. Maalauksen nimi on Satupuut ja sen tekeminen on kestänyt poikkeuksellisen pitkän aikaa, mutta lopputuloksesta tuli oikein hieno. Riana on erittäin taitava hulavanteiden pyörittäjä. Aikaisemmin hän on antanut näytteen kolmen hulavanteen samanaikaisesta pyörittämisestä, mutta nyt hän oli saanut neljännen vanteen ja oli tosi vaikuttavan näköistä, kun hän pyöritti kaikkia neljää vannetta samanaikaisesti pitkän aikaa.

WP_20150416_064.jpg

Riana ja neljä hulavannetta.

Tämän päivän Sipoon Sanomat -lehti kertoi, että entisessä kotikylässäni Sipoon Pohjois-Paippisissa jouduttiin viime viikon keskiviikkona ulkoäänestykseen, mikä lienee ensimmäinen kerta, kun Suomessa äänestettiin pihalla. Vaalilaissa ei kuitenkaan ole mainintaa siitä, että äänestyksen pitäisi tapahtua sisätiloissa. Sipoossa oli tämän vuoden eduskuntavaaleissa käytössä kiertävä enakkoäänestys, jolloin kaksi vaalioimitsijaa kiersi eri puolilla Sipoota sellaisissa kylissä, joissa ei ole äänestysmahdollisuutta varsinaisena äänestyspäivänä.

Viime viikon keskiviikkona Pohjois-Paippisissa Norra Paipis skolassa piti olla illalla kahden tunnin ajan ennakkoäänestysmahdollisuus. Koulun talonmies ei ollut kuitenkaan saanut tästä tietoa, joten kun vaalitoimitsijat tulivat paikalle, koulun ovet olivat lukossa. Toimitsijoiden soitot eivät tuottaneet tulosta, joten he päättivät järjestää äänestyksen ulkona. Ulkona puhalsi kylmä tuuli ja muutama äänestäjä päätti jättää äänestyksen väliin, mutta nelisenkymmentä Pohjois-Paippisten ennakkoäänestäjää sai annettua äänensä kopissa, joka oli kyhätty kuistille tuodun penkin päälle. Toimitus saatiin hoidetuksi laillisesti ja vaalisalaisuus säilyi riittävän hyvin, vaikka vaalitoimitsijoilla ei ollut käytössä sähköä eikä tietokoneita ja iltakin pimeni.

Illalla television Yle TV1:ltä tuli Suuri Puheenjohtajatentti, jossa kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat kohtasivat viimeisen kerran ennen sunnuntain vaaleja. Keskustelu oli asiallista ja kaikki puheenjohtajat olivat aktiivisia. Huomenna varmaan tiedotusvälineet sitten analysoivat puheenjohtajien pärjäämistä keskustelussa. Tilanne suurten puolueiden välillä on Yle Uutisten kannatuskyselyn mukaan tällä hetkellä sellainen, että keskusta johtaa 24 prosenttiyksiköllä, kokoomus on toisena (16,9), perussuomalaiset on aloittanut loppukirin ja noussut kolmanneksi (16,7) ja SDP on pudonnut tässä vaiheessa neljänneksi (15,1). Sunnuntaina sitten jännitetään, miltä uuden eduskunnan kokoonpano näyttää.