Viime yön alkupuoli meni vuoroin torkkuessa ja vuoroin Jukolan viestiä katsoessa, kunnes puoli kahden aikoihin suljettiin televisio. Se avattiin taas puoli kuudelta aamulla, jolloin viestin kuudetta osuutta juostiin sadesäässä. Seitsemännellä osuudella ei enää tapahtunut mitään merkittävää, koska norjalaisjoukkue Kristiansand OK oli sen verran ylivoimainen, ettei sen  voittoa pystynyt kukaan uhkaamaan. Toiseksi tuli myös norjalaisjoukkue Halden SK ja kolme edellistä Jukolan viestiä voittanut Kalevan Rasti jäi kolmanneksi.

Koski TL:ssä pesii kattohaikarapariskunta, jonka pesintää seuraamaan on asennettu tavallinen valvontakamera, joten nyt kattohaikarapariskunnan pesintää voi seurata nettikamerasta. Nettiosoite on www.haikarakamera.fi. Olen tässä aina silloin tällöin käynyt kurkkaamassa, mitä pesään kuuluu, koska poikasten odotetaan kuoriutuvan lähipäivinä. Vielä kuitenkin haudonta jatkuu ja aina välillä haikara nousee pesässä jaloilleen, oikoo siipiään ja venyttelee, minkä jälkeen se jatkaa hautomista.

DSC07048.JPG

DSC07022.JPG

Ensimmäinen lastenlapsistani Chesmus vietti tänään rippijuhlaansa Gammelbackan seurakuntakeskuksessa Porvoossa. Seurakuntakeskus sijaitsee paikassa, jossa aikaisemmin oli Gammelbackan kartanon päärakennus. Kirkkosalin alttariseinällä olevan kauniin lasimaalauksen on tehnyt virolainen taiteilija Rene Aua. Seurakuntakeskus vihittiin käyttöön syyskuussa 1999, ja sen kirkkosaliin mahtuu 170 henkeä. Rippilapsia oli 18 ja heidän omaisiaan oli niin paljon, että osa joutui istumaan kirkkosalin ulkopuolella olevassa aulatilassa. Pääsin jälleen laulamaan suvivirttä, joka laulettiin myös viime sunnuntaina, kun oli oman konfirmaationi 50-vuotisjuhla. Tilaisuus seurakuntakodilla oli mukava ja tunnelmallinen ja sen jälkeen ajoimme kahville rippilapsen kotiin, jossa oli tarjolla suuri määrä herkkuja, suolaisia ja makeita.

Päivä oli sateinen ja viileä, mikä tuntui ikävältä eilisen lämpöisen ja aurinkoisen päivän jälkeen. Toisaalta sade kyllä tekee hyvää pihan ja kallion kasveille, joten ei pidä valittaa.