20200613_131214.jpg

 

Jos tämä kesä olisi ollut normaali eikä korona-pandemian aiheuttamien muutosten kesä, niin tähän mennessä olisimme käyneet Ilmajoella musiikkijuhlilla katsomassa Lapuan liikkeestä kertovaa uutuusoopperaa Hiljaiset perivät maan ja baritoni Aarne Pelkosen konserttia. Näitä menemme katsomaan sitten vuoden päästä kesäkuussa. Aarne Pelkosta on sentään voitu kuunnella ja katsoa livestriimatussa konsertissa. Tältä kesältä matka synnyinseudulle jäänee tekemättä.

Kalenterista on ylivedetty myöskin Krapin kesäteatterin esitys Kaksi puuta, johon meillä oli liput juhannusaattona. Ilmeisesti suurin osa muistakin kesäteatteriesityksistä on peruttu, muihin meillä ei kuitenkaan ollut lippuja etukäteen.

Normaalikesänä olisimme myös seuranneet televisiosta Rovaniemellä kisailtavaa Venlojen viestiä ja Jukolan viestiä, Napapiiri-Jukolaa, joka peruttiin tältä vuodelta ja siirrettiin ensi kesäkuuhun. Viime viikonloppuna järjestettiin sen sijaan Sipoonkorven maisemissa Kerava-Sipoo Jukolan ja Venlojen viesti, joka oli uusinta kahdenkymmenenviiden vuoden takaa vuodelta 1995. Tämä juhlakisa järjestettiin pienimuotoisena kutsukilpailuna, johon osallistui kahdeksan naisnelikkoa ja kymmenen miesseitsikkoa. Kilpailu käytiin vuoden 1995 radoilla ja rastipisteillä sekä vuoden 1995 kartalla. Kisa näytettiin IS-tv:ssä; Venlojen viesti tuli lauantaina iltapäivällä ja Jukolan viesti juostiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Vuonna 1995 mekin kävimme Antin kanssa kisapaikalla, vaikka koko kisaa emme paikan päällä seuranneetkaan. Vuonna 1949 järjestetyn ensimmäisen Jukolan viestin järjestäjäseurojen joukossa oli myös Sibbo Vargarna, ja sen reitti kulki osittain Sipoon maastossa.

eTeatteri esitti Helsingin Kaupunginteatterissa vuodesta 2002 täysille katsomoille esitetyn Kiviä taskussa -näytelmän, jonka olemme kyllä nähneet kauan sitten, mutta halusin kuitenkin nähdä sen uudelleen. Näytelmässä Martti Suosalon esittämä Charlie ja Mika Nuojuan Jake esittävät yhteensä viittätoista eri roolia. Roolit vaihtuvat nopeasti näyttämöllä muun muassa puhe- tai kävelytyyliä tai vaikka hattua vaihtamalla. Tarina kertoo 35-vuotiaista Charliesta ja Jakesta, jotka menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvat yllättäviin tilanteisiin.

 

P1270023 (2).JPG

Telkkä olisi mielellään käynyt pöntössä ja tarkistanut, olisiko se sopiva ensi kevään pesintään. Orava on kuitenkin kantanut risuja pönttöön ja pöntön suuaukolle niin, ettei pönttöön pääse. Todennäköisesti oravalla on pöntössä poikaset.