Kotiinpaluuta seurannut viikko meni nopeasti. Oli mukava olla taas kotona, vaikka sää olikin koko viikon hyvin vaihtelevaa, satoi melko paljon ja oli myös aika viileää. Aloin tehdä kuvakirjaa tästä ja aikaisemmistakin Ranskan-matkoistamme ja kirja valmistui vajaassa viikossa.

Viime tiistaina tapasimme ystävämme Matin ja Sirkan Kalkkirannan Kievarissa myöhäisellä lounaalla. Söimme kesätapaamistemme perinteen mukaisesti pizzat Kievarin ulkoterassilla. Sää oli tiistaina niin aurinkoinen ja lämmin, että jouduimme siirtymään terassin katetulle osalle, koska aurinko paahtoi turhan kuumasti, kun aluksi istuimme terassin kattamattomalla reunalla. Viimeksi olimme tavanneet Matin ja Sirkan kanssa Floridassa alkuvuodesta, joten oli kiva nähdä pitkästä aikaa ja vietimmekin terassilla mukavan juttu- ja ruokailutuokion.

Keskiviikkoiltana Juulia ja Juuso viettivät syntymäjuhlaansa, jonne meidätkin oli kutsuttu. Vieraina oli sekä Päivin että Juuson perheenjäseniä, ja ilta oli jo pitkällä, kun viimein lähdimme ajamaan kotiin vatsat täynnä syntymäpäiväherkkuja.

Perjantaina lähdin isän kaveriksi Lauttasaareen silmäklinikalle, jossa isällä oli kontrollikäynti. Silmäpistoksia päätettiin jatkaa, koska niistä selvästikin on ollut hyötyä. Äiti oli tehnyt kesäisen lounaan, kun palasimme Helsingistä: kesäperunoita, pekoni-munakokkelia ja salaattia sekä marjakiisseliä. Martti oli jo viikolla käynyt keräämässä toista litraa mustikoita, jotka ovat kuitenkin kypsyneet hieman epätasaisesti, osa on jo kypsiä, mutta osa vielä täysin raakoja. Myös kantarelleja on jo alkanut näkyä sateisen alkukesän ansiosta.

klezmer-konsertti.jpg

Nimetön trio, jossa soittivat kontrabasisti Sampo Lassila (vas.), klarinetisti Kari Kriikku ja bandoneonisti Markku Lepistö.

Lauantaina menin Haaga-Helian kampukselle Avantin Suvisoiton ilmaiseen kaupunkikonserttiin, jossa soitettiin muun muassa klezmer-musiikkia. Klezmer on Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia. Musiikkia esitti trio, jossa soittivat klarinetisti Kari Kriikku, kontrabasisti Sampo Lassila ja bandoneonia soittava Markku Lepistö. Trio esitti myös sekä Lassilan että Lepistön sävellyksiä. Musiikin kuuntelun lisäksi halusin nähdä muutama vuosi sitten valmistuneen Haaga-Helian rakennuksen sisäpuolelta. Konsertti pidettiin rakennuksen ala-aulassa, johon oli tuotu tuolit 160 kuulijalle. Tilaisuus oli suosittu, sillä kaikki paikat täyttyivät ja osa yleisöstä istui myös toiseen kerrokseen vievillä portailla.

Konsertti kesti tunnin verran ja se oli sekä viihdyttävä että hauska. Kari Kriikku juonsi konsertin ja kertoi soitettavista kappaleista ja innostuipa hän myös steppaamaan erittäin taitavasti sekä soittamaan klarinettiaan selällään lattialla maaten ja jalkojaan ilmassa heilutellen. Tappelupolkkaa soitettaessa Kari Kriikku haastoi Sampo Lassilan tappeluun. Markku Lepistö säesti tappelua, jonka Kari Kriikku hävisi. Konsertin jälkeen kävin kuulemassa Jarkon perheen Kroatian matkan kuulumiset.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä meillä satoi peräti 42 milliä, mikä on yhtenäisenä sateena melkoinen määrä. Lähialueilla sademäärät olivat jääneet paljon vähäisemmiksi.