Suomeen paluun jälkeen on totuteltu kylmään ilmaan. Tänäkin aamuna lämpötila on neljä astetta miinuksen puolella. Toppatakki piti ottaa esiin, samoin hanskat ja lippis, kun lähdin aamulla hakemaan lehtiä postilaatikolta. Olemme valmistelleet pihaa talven tuloon siltä osin kuin se jäi tekemättä ennen risteilylle lähtöä. Nyt alkaa kaikki olla tehtynä. Autoihinkin vaihdettiin tänään talvirenkaat, koska maanantaina lähdemme Floridaan ja kun sieltä tullaan takaisin marraskuun lopussa, täällä saattaa olla lunta runsaastikin, tosin saattaa myös olla, ettei ole lumesta tietoakaan.

Kävin Paippisissa kertomassa matkakuulumisia. Pois lähtiessäni unohdin kännykkäni sinne ja vasta lähes kymmenen kilometriä ajettuani huomasin, ettei kännykkä ollut mukana. Auton käännös seuraavassa mahdollisessa paikassa ja kännykkää hakemaan. Kyllä sitä on hyvin riippuvainen puhelimesta. Kun se on jossain muualla kuin taskussa tai käsilaukussa, on heti ihan orpo olo.

Auton ollessa renkaanvaihdossa kävin Söderkullan kirjastossa, joka on samassa rakennuksessa. Kirjaston virkailija kannusti minua lainaamaan sähköisiä kirjoja, joita voi lukea matkoilla eikä ole huolta siitä, ettei pysty palauttamaan kirjaa määräaikana. Tutustuinkin alustavasti sähköisten kirjojen lainaamiseen ja nyt pitäisi jatkaa tutustumista, jotta matkan aikana voin sitten lainata ja lukea e-kirjoja.