Aamulla kävin vakiokampaajallani Söderkullassa. Antti on kannustanut minua käymään kampaajalla Amerikassa, jossa se on halvempaa kuin Suomessa, mutta on niin mukava käydä tutulla kampaajalla ja siinä hiusten leikkuun yhteydessä keskustella ajankohtaisista asioista.

Päivällä ajoin Porvooseen, jossa kävin ensin ostamassa koristetyynykangasta ja sisätyynyjä, jotka vein Mailikselle ommeltaviksi. Nämä tyynyt tulevat sitten meidän matkalaukkujemme täytteeksi. Rianan pääsyä koulusta menimme hänen kanssaan käymään Taidetehtaalla, joka oli kuitenkin jostain syystä suljettu, vaikka netin aukioloaikatietojen mukaan sen piti olla tänään auki. Taidetehtaan Galleria Kulmassa oleva, Porvoossa syntyneen ja nykyisin Helsingissä asuvan, Karoliina Hellbergin taidenäyttely ”Dark Garden” oli kuitenkin avoinna, joten katsoimme sen näyttelyn maalaukset, minkä jälkeen menimme Coffee House -kahvilaan kahville ja mehulle. Porvoon Seurakuntakodilla oli Veripalvelun verenluovutustilaisuus, jossa kävin vielä ennen kuin ajoin kotiin. Verenluovutuksessa tapasin taas samoja tuttuja entisiä työkavereitani kuin kesälläkin, kun olin Porvoossa viimeksi luovuttamassa verta.

Maatuskat.jpg

Rianan maatuskakokoelmassa on jo viisi maatuskaa.

Illalla TV2:lta alkoi Kandit-ohjelman toinen tuotantokausi. Kandit on kahdeksanosainen dokumenttisarja, jossa kuvataana neljän lääketieteen kandidaatin kesätyötä. Yksi kandeista työskentelee Tampereella Rauhaniemen sairaalassa, yksi Kangasalan terveyskeskuksessa ja kaksi Kauhajoen terveyskeskuksessa. Ensimmäisessä jaksossa kaikki kandit jännittivät kovasti töiden aloitusta ja eräs heistä joutui jo ensimmäisenä työpäivänään piikittämään ensimmäistä potilastaan polveen. Tämä oli kyseiselle lääkärille aivan uusi ja ennen näkemätön toimenpide, mutta hyvin se näytti sujuvan.

Rouva Ministeri jatkui MTV3:lla iltayhdeksältä ja sekin piti meitä television ääressä vielä tunnin ajan.