20210417_113728.jpg

Sinivuokkoja naapurin tontin reunalla.

Tähän mennessä jo kolmessa etupihan telkänpöntössä, myös Kimmon ja Kimin viime vuonna ripustamassa, on ollut merkkejä pesinnän aloittamisesta. Näihin pönttöihin on nähty telkkänaaraiden lentävän. Toivottavasti orava, jonka myös on nähty vierailevan näissä pöntöissä, ei pääse häiritsemään telkkien munintaa ja haudontaa. Tästä alkaa tiivis pönttöjen tarkkailu, koska vaikka telkät näkyvätkin vain hetken, kun ne lähtevät pöntöstä tai lentävät sinne, se on aina mukava hetki.

Lammesta sulivat jäät vasta viime viikolla, ja eilen aamulla sinisorsapari käväisi siellä pikaisesti uimassa lammen ympäri. Ilmeisesti kyseessä on sama pari, joka lammen läheisyydessä on aikaisempinakin vuosina pesinyt.

 

P1270523 (3).JPG

Fasaani vieraili tänään lintujen ruokintapaikalla. Erityisesti sille näyttivät maistuvan talipallosyöttölaitteesta maahan pudonneet muruset.

Myös tali- ja sinitiaiset tutustuvat pönttöihin ja suunnittelevat jo pesinnän aloittamista.

Tänä vuonna ei ole ripustettu uusia linnunpönttöjä eikä niiden määrää ole tarkoitus enää lisätäkään. Joitakin pönttöjä pitää lähivuosina uusia, mutta muuten niitä on nyt riittävästi. Ainakin toistaiseksi.

Naapuritontin reunalla sinisen ja punaisen erisävyiset sinivuokot ovat tämän kevään kukinnassaan jo loppupuolella. Aamulehden hakumatkalla ne vielä kuitenkin ilahduttavat.

 

20210417_113805 (2).jpg