Hilkan ja Fransun, Tanjan ja Eitanin sekä Samuelin Suomen loma alkaa olla lopuillaan, ja siksi kokoonnuimme Katrin ja Einon perheenjäsenten sekä Kaijan ja Veikon perheen kanssa viettämään iltapäivää ja iltaa yhdessä sekä syömään raclettea, jonka Hilkka ja Fransu olivat tuoneet mukanaan Sveitsistä. Kaija oli varannut meille tutun järvenrantamökin,  jonka suurella terassilla istuimme miellyttävässä kesäsäässä. Taivaalle kerääntyi ajoittain synkkiä pilviä, mutta sää pysyi onneksi poutaisena. Tänä kesänä ampiaiset ovat olleet erityisen aktiivisia ja meidänkin ruokaillessamme niitä pörräsi ympärillä. Erityisen kiinnostuneita ne olivat marjamehusta ja mehua juodessa pitikin aina tarkistaa, ettei lasissa ollut ampiaisia. Ei niistä sen suurempaa harmia onneksi ollut.

P1060482.JPG

 

Fransu hoiti racletten sulattamisen.

 

Fransu toimi raclettemestarina grillikatoksessa, jossa hän lämmitti juustokiekkoa grillin tulella ja kaapi juustosta aina sen sulaneen osan lautaselle. Siitä sitten jokainen vuorollaan sai annoksen raclettejuustoa, jota syötiin perunoiden, hillosipuleiden ja maustekurkun kanssa, päälle pippurimyllystä mustapippuria. Tämä on oikeaoppinen tapa nauttia raclettejuustosta ja näin sitä syödään edelleen myös Hilkan ja Fransun kotikantonissa Sveitsin Valaisissa, josta tämä ruoka on alunperin lähtöisin. Nyt meidän runsaan kahdenkymmenen hengen joukkomme söi melkein kokonaisen juustokiekon, joka painaa noin viisi - kuusi kiloa. Jälkiruoaksi nautimme kahvin kanssa kesän marjoilla koristeltuja torttuja sekä kinuskikakkua.

P1060492.JPG

Riana innostui soutamisesta.

P1060527 (4).JPG

Heinäkuun lopun ilta oli kaunis.