Eilen lauantaina pidetyn Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen symposiumin teemana oli "Vielä kerran Yhteiskoulu". Symposiumia edelsi yhdistyksen vuosikokous, jonka Mirja veti vauhdilla. Muutoksia senioriyhdistyksen toimintaan ei ole tulossa; edellisen kauden puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet jatkavat ja toiminta jatkuu aikaisempien vuosien malliin. Keväällä ohjelmassa on kevätretki ja riemuylioppilasjuhla ja syksyllä järjestetään symposiumi. Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreilla on upeat kotisivut (jykls.net), joiden teknisestä ylläpidosta vastaa Jaakko ja sisällöstä pääosin Seija ja Jaakko yhdessä.

 

20191027_110739 (2).jpg

Järvenpään yhteiskoulun ensimmäinen rakennus "Nahkalinna" (keskellä ylhäällä) ja sen jälkeen rakennettu ja useaan kertaan laajennettu rakennus eri vuosikymmeninä.

Symposiumin ohjelmassa oli senioriyhdistyksen puheenjohtajan Seijan avauspuheenvuoro, Järvenpään perustajasta Bjarne Westermarckista tehdyn dokumenttielokuvan esitys, kahvitarjoilu ja kuvakavalkadi Järvenpään yhteiskoulun vaiheista sekä toinen kuvakavalkadi Järvenpään yhteiskoulun oppilaista ja opettajista. Symposiumi oli hieno päätös kunniakkaalle Järvenpään yhteiskoululle, joka siis puretaan lähivuosina. Sen paikalle tulee asuinrakennuksia, ja uusi koulukampus rakennetaan vähän matkan päähän siitä.

Viime keskiviikkona Martti tuli puhdistamaan savusaunan katon lehdistä ja männynneulasista, joita sinne olikin syksyn aikana lentänyt melkoinen määrä. Aikaisemmin työvälineenä käytetyn harjan sijasta Martilla oli nyt lehtipuhallin, jolla katon puhdistamiseen meni aikaa korkeintaan pari minuuttia, minkä jälkeen katolla ei ollut ainuttakaan roskaa. Kätevä kone tuo lehtipuhallin. Samalla saatiin terasseiltakin lehdet puhalletuksi. Työrupeaman jälkeen keitin meille siskonmakkarakeiton.

Perjantaina mummomafia (Kaija ja minä) matkasi Lauttasaareen Hennaa ja vauvaa katsomaan. Pantiin vauva vaunuihin, Osku talutushihnaan ja lähdettiin kiertämään Lauttasaaren rantoja, vaikka sää oli melkoisen kostea ja vähän välillä satoikin. Ihailtiin näkymiä Lauttasaaren kallioilta ja ostettiin Kahvila Mutterista kahvit mukaan, minkä jälkeen todettiin, että nyt on ulkoiltu riittävästi, kun vielä vauvakin ilmoitteli haluavansa jo kotiin. Kaija keitti meille aamupuuron, vaikka olikin jo iltapäivä, ja kun Jarnokin kotiutui töistä mukanaan täytettyjä croissantteja, päästiin kotimatkalle täysinäisin vatsoin. Kotimatkalla Kehä I:llä perjantairuuhka hieman jo hidasti liikennettä.

 

20191025_122212.jpg

Kahvila Mutteri Lauttasaaressa on Helsingin vanhimpia samalla paikalla yhtäjaksoisesti toimineita kahviloita.Tämän pikkukahvilan piirsi arkkitehti Bertel Liljequist, ja se rakennettiin vuonna 1927.

 

Eetu ja mummi.jpg

Siitä onkin jo aikaa 46 vuotta, kun olen pitänyt omaa vauvaa sylissä, joten täytyy myöntää, että vähän tämä jännitti.