Aloitin äitienpäivän vieton jo lauantaina, jolloin ajelin Paippisiin äitiä ja isää tervehtimään. Ostin matkalla orvokkeja, jotka laitoimme kukkalaatikkoihin ja ruukkuihin. Kuisti kaunistui kummasti, kun sen kaiteille nostettiin kukkalaatikot, joissa oli sinisiä ja valkoisia orvokkeja. Sini-valkoisuuden olin valinnut tänä vuonna vietettävien Suomen 100-vuotisjuhlan ja isän 90-vuotisjuhlan kunniaksi.

 

Paippisissa näkee usein kiinnostavia eläimiä, niin nähtiin nytkin. Kettu juoksenteli läheisellä pellolla. Tällä ketulla oli karvanlähtö käynnissä, ja se näyttikin aika kirjavalta, kun turkki oli paikoin harmaa ja paikoin ruskea. Normaalia punaruskeaa karvaa siinä ei juurikaan ollut näkyvissä. Hännänpää oli kuitenkin valkoinen.

 

Kun istuimme lasitetulla terassilla, lähistöllä hypähteli erikoisesti pieni, hoikkavartaloinen lintu, jolla oli rinnassa kirkkaan sinistä, mustaa ja punaista väriä. Lisäksi pyrstön reunat olivat ruskeat. Oletimme sen olevan sinirinta ja sehän se olikin, sinirintakoiras, kun tarkistimme asian lintukirjasta. Naaras ei ole yhtä värikäs kuin uros. Sinirinta on Lapin maakuntalintu eikä se pesi etelässä, joten tämä lintu oli varmaankin muuttomatkalla Afrikasta Lappiin.

 

Joimme äitienpäiväkahvit ja söimme täytekakkua, minkä jälkeen minä lähdin ajamaan kotiin. Matkalla kuuntelin radiosta jääkiekon MM-kisojen Norja - Suomi -ottelun loppuvaiheita. Suomi voitti ottelun jatkoajalla 3 - 2. Suomen kisat ovat tähän asti sujuneet melko takkuisesti eikä vieläkään ole varmaa, pääseekö joukkue puolivälieriin.

 

Sunnuntaina tapasin Jarkon ja Jarnon porukoineen Cafe Helmessä Porvoossa, jossa saimme käyttöömme erillisessä rakennuksessa olevan kabinetin, jota voisi kutsua vaikkapa Mannerheim-kabinetiksi, koska huoneen seinät olivat täynnä Mannerheimin kuvia ja lisäksi siellä oli muutamia pienoispatsaita Mannerheimista ratsun selässä. Pitänee myöhemmin selvittää, olivatko nämä patsaat mahdollisesti Helsingissä tai Lahdessa olevien Mannerheimin ratsastajapatsaiden pienoismalleja, koska ne olivat hyvin samannäköisiä. Söimme herkullisia leivonnaisia ja vietimme mukavan iltapäivän Cafe Helmessä.

 

Jarno teki Facebookiin hauskan äitienpäiväpäivityksen, ja vaikka se ei olekaan ihan totuudenmukainen, se ilahdutti kovasti: ”Joken (Jarkon) ja mun äiti on aurinkoinen kuin auringonkukka. Hyvää äitienpäivää ÄITI 2764.png