104441848_547982046085375_5611115008537405298_n.jpg

Hennan poimima kesäkukkakimppu ilahdutti koko juhannuksen ajan.

Juhannusaattona Jarno, Henna ja Eden sekä Osku tulivat käymään ja pitkästä aikaa voitiin viettää aikaa sekä syödä yhdessä; tarjolla oli parsaa kylmäsavulohen ja ilmakuivatun kinkun kanssa sekä jäätelöä ja kotimaisia makeita mansikoita. Illalla nostettiin lippu salkoon, jossa se sai liehua juhannuspäivän iltaan asti.

105030887_601053740528985_2970213024781868470_n.jpg

Eden on jo kahdeksan kuukauden ikäinen.

Urkuyö ja aaria -festivaali Espoon tuomiokirkossa on siirretty tältä kesältä ensi kesään, mutta juhannusaaton aattona sieltä striimattiin konsertti Juhannusiltamat - Oodi ilolle, jossa pianisti Erkki Korhosen säestyksellä sopraano Hedvig Paulig ja baritoni Henri Tikkanen lauloivat ihania tuttuja kesäisiä säveliä. Kotonakin voi osallistua konserttiin laulamalla, kun joidenkin laulujen sanat olivat näkyvissä. Korona-aikaan livestriimatut konsertit ovat yleensä olleet melko lyhyitä, mutta tämä konsertti kesti reilusti yli tunnin, eli se oli normaalin Urkuyö ja aaria -festivaatin konsertin mittainen. Katsoin konsertin juhannuspäivänä. Tallenne on nähtävissä vuoden ajan YouTubessa, joten sen voi katsoa vielä uudelleenkin.

Toisenkin juhannuskonsertin katsoin juhannuspäivänä. Sinfonia Lahden Salonkiorkesteri esitti leppeää kesämusiikkia Messilän Markkinaravintolassa kuvatussa Sinfonia Lahden Juhannustanssit -konsertissa, jossa laulusolistina esiintyi Hannu Lehtonen. Tässäkin konsertissa kuultiin mukavia tuttuja säveliä.

Ja kolmanneksi katsoin ja kuuntelin illalla vielä Maria Ylipää & Ystävät -konsertin, jossa näyttelijä ja laulaja Maria Ylipää esiintyi yhdessä Niko Kumpuvaaran, hanuri, Marzi Nymanin, kitara/piano ja  Ville Herralan, basso, kanssa. Ohjelma koostui muun muassa suomalaisesta runoudesta Anna-Mari Kähärän säveltämänä, musikaalisävelmistä, kabareemusiikista sekä Jacques Brelin ja Édith Piafin tunnetuksi tekemistä lauluista.

Telkkäkevät on päättymässä; lähes kolmen kuukauden ajan olemme seuranneet telkkien touhuja ja erityisesti nyt koronapandemian keväänä niistä on ollut paljon iloa. Telkät ilmestyivät pihapiiriin maaliskuun loppupuolella, jolloin näimme niiden lentävän pönttöihin, sitten Kimmo kävi tarkastamassa pöntöt, joista kahdessa oli jo tänä keväänä munittuja munia. Haudonta-aikana nähtiin silloin tällöin telkkien lähtevän pöntöistä ja lentävän palaavan niihin, mutta poikasten lähtemistä emme nähneet, onneksi sentään nähtiin niiden uiskentelua pihalammessa. Pesintöjen päättymisen jälkeen nuoret naarastelkät ovat käyneet tutustumassa pönttöihin ja kaksi telkkää on viettänyt öitään lammessa. Ja muutama päivä sitten nähtiin telkkä pöntön katollakin.

 

P1270047 (2).JPG

Ei sinne pönttöön pääse, kun edessä on risuja esteenä.