Eilisten itsenäisyyspäivän linnan juhlien yhtenä teemana oli Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuosi. Presidentti Niinistön puoliso Jenni Haukio kertoi eilen ennen vieraiden saapumista Linnaan, että paitsi Sibeliusta, itsenäisyyspäivän vastaanotolla juhlitaan myös syntymänsä 150-vuotisjuhlavuottaan viettäviä Akseli Gallen-Kallelaa ja Pekka Halosta sekä 100-vuotisjuhliaan viettäviä Toivo Kärkeä, Tapio Rautavaaraa ja Olavi Virtaa.

Linnan juhlien menun suunnitellut keittiömestari Pipsa Heismaa oli yhdessä muutaman muun henkilön kanssa tutkinut Sibeliuksen sekä Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen herkkuja kauppalistoista arkistojen ja museoiden avulla. Tarjoilussa käytettiin runsaasti sieniä ja marjoja, koska niitä käytettiin paljon taiteilijakodeissakin. Myös haukea, jota siihen aikaan käytettiin paljon, oli tarjolla.

Sibeliuksen juhlavuosi näkyi muun muassa linnan makeissa tarjottavissa. Tarjolla oli Sibeliuksen herkkua kinuskikakkua, suklaista Sibelius-kakkua sekä Sibelius-ässiä. Sotaveteraaneja varten oli tarjolla Sibeliuksen aidolla nimikirjoituksella varustettuja suklaakonvehteja. Nimikirjoitukseen oli haettu erikoislupa. Halosen kunniaksi tarjolla oli hänen teoksensa pohjalta kehitelty tomaattikakku.

Illan aikana kuultiin useita Sibeliuksen säveltämiä kappaleita ja presidenttiparin kättely aloitettiin Sibeliuksen Jääkärimarssin soidessa. Linnassa ja vieraslistassakin Sibeliuksen juhlavuosi näkyi. Muun muassa metalliyhtye Stratovariuksen basisti ja säveltäjä Lauri Porra, joka on Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika, oli kutsuttu Linnan juhliin.

Linnan juhlissa kolmen veteraanin esittämä Veteraanin iltahuuto oli koskettava esitys, joka liikutti paitsi presidenttiparia, myös televisionkatsojia. Olen katsonut ja kuunnellut sen pariin kertaan jälkeenpäinkin, ja joka kerta se on herkistänyt mielen.