P1070357.JPG

Oravatkin ovat löytäneet lintujen ruokintapaikalle.

Hirmumyrsky Matthew on voimakkain myrsky Karibialla kymmeneen vuoteen. Floridassa jännitettiin viime viikon lopulla hirmumyrsky Matthewin etenemistä. Jossain vaiheessa näytti siltä, että se iskee suoraan Floridan itäpuolelle Palm Beachin piirikuntaan, jossa meidänkin Amerikan asuntomme on. Hirmumyrsky teki valtaisaa tuhoa Karibian meren saarilla ja erityisesti Haitissa kuoli sen tuhojen seurauksena yli kahdeksansataa ihmistä. Floridaankin oli julistettu hätätila ja ihmisiä oli varoitettu myrskystä ja kehotettu varaamaan kotiin paristoja, vettä ja ruokaa ja tankkaamaan autot. Matthew iski Floridaan, mutta se teki tuhojaan etupäässä itäisen Floridan pohjoisosissa. Palm Beachin piirikunnassa asuvat tuttavamme kertoivat, että siellä myrsky ei aiheuttanut juurikaan vahinkoa.

Tänään oli taas vesijumppaa, mikä tekee tosi hyvää. Jumpan jälkeen olo on aina väsynyt mutta tyytyväinen. Meillä on tähän mennessä ollut kahdenlaista vesijumppaa. Ensimmäisen ohjaajan kanssa juostiin vedessä ja samalla tehtiin erilaisia toistuvia liikkeitä. Sitten vaihtui ohjaaja ja nyt on muutama kerta tehty vedessä liikkeitä paikallaan pysyen. Molemmat menetelmät ovat olleet tehokkaita.

Koska olemme suunnittelemassa ensi kevääksi luokkakokousta, olemme pienellä joukolla ryhtyneet selvittämään entisten luokkakavereittemme yhteystietoja. Sain selvitetyksi kouluaikaisen ystäväni ja luokkakaverini Paulan osoitteen, mutta en muita tietoja hänestä. Lähetin Paulalle kirjeen ja kerroin uskovani, että hän on minun entinen luokkakaverini, vaikka sataprosenttisen varma en ollut, koska hänen sukunimensä on muuttunut.

Tänään illalla soi puhelin. Soitto tuli tuntemattomasta numerosta. Hetken mietin, että onkohan siellä lehdenmyyjä, joka soittaa, mutta en kuitenkaan harkinnut, että jättäisin vastaamatta. Soittaja oli rakas ystäväni Paula, jonka kanssa emme ole olleet yhteydessä noin neljäänkymmeneenneljään vuoteen. Ilahduin Paulan soitosta kovasti. Ehdimme vaihtaa puhelimessa vain tärkeimmät kuulumiset, ja sovimme tapaamisen, jotta voimme jatkaa keskustelua. Illalla yhteiset kouluvuodet pyörivät mielessä niin, että valvoin pitkään ennen kuin nukahdin.