Isän elämän vaiheet ovat tuntuneet minusta aina mielenkiintoisilta, ja siksi päätinkin koota yhteen tiedot, jotka minulla isästä on ja kirjoittaa niistä tarinan. Ajattelin, että kirjoitukseni kohderyhmä olisivat ensisijaisesti isän lastenlapset ja lastenlasten lapset, joiden kaikkien kanssa isällä ja äidillä oli hyvin lämpimät välit. Kerron myös äidin elämästä ajalta ennen kuin hän ja isä tutustuivat. Sen jälkeenhän heidän yhteinen tarinansa on yli 70 vuoden mittainen.

Onneksi isä ja äiti jo kymmenen vuotta sitten kirjoittivat lapsuudestaan ja nuoruudestaan kuvakirjaan, jonka tein heidän elämästään. Lisäksi molemmat kirjoittivat ajoittain päiväkirjaa sekä arkielämästään että perheemme juhlahetkistä. Isä kirjoitti myös matkapäiväkirjaa sekä ensimmäisestä matkastaan Sveitsiin, jonka hän teki äidin kanssa äidin 60-vuotispäivän aikaan marraskuussa 1985 että matkasta entisille kotikonnuille Karjalaan kesäkuussa 1991. Näistä kaikista olen myös ottanut poimintoja kirjoitukseeni. Tekeleeni alkaa vihdoin olla viimeistelyä ja tarkastusta vaille valmis.

Ikäihmisten yliopistossa Nato-aiheiset luennot ovat jatkuneet torstaisin, ja vieläkin on muutama luento jäljellä. Luennoilla on käsitelty Nato-aiheen lisäksi myös Suomen turvallisuustilannetta, Venäjää ja sen toimintaa sekä muita ajankohtaisia asioita. Kevätlukukaudella luentojen aiheena on EU, ja aion mennä kuuntelemaan myös näitä luentoja.

 

391742412_10160070182383768_170210257191

Lauantaina vietettiin Edenin 4-vuotissyntymäpäiviä Someron jäähallilla. Ohjelmassa oli aluksi luistelua lapsille ja aikuisille. Me menimme Merjan kanssa juhliin vasta luisteluosuuden jälkeen, jolloin juhla jatkui jäähallin kahviossa. Tarjolla oli jauhelihakeittoa sekä monenlaisia makeita herkkuja ja upeita täytekakkuja. Klasu-pelle, joka on viihdyttänyt vieraita meidän perheen aikuisten ja lasten juhlissa, teki taikatemppuja, joita ihmettelivät sekä mummot että muksutkin.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioriyhdistyksen hallituksen kokous pidettiin puheenjohtajamme Jaakon kotona tiistaina. Alkajaisiksi Jaakko tarjosi meille itse tekemäänsä mainion makuista kesäkurpitsa-suklaakakkua. Kokouksessa suunniteltiin lokakuun lopussa pidettävää senioripäivää.

Olen saanut syksyn aikana Merjalta monta kassillista kesäkurpitsaa ja tänään tein viimeisestä erästä kesäkurpitsa-currypikkelssiä ja kesäkurpitsa-chili-perunasosekeittoa. Martilta saaduista omenoista käytin osan omena-kesäkurpitsahilloon.