DSCN2081.JPG

Suomi Talo - Finland House Lantanassa.

Aamulla seitsemältä Floridan aikaa alkoi Falunin kisoissa naisten yhdistelmäkilpailu, jossa hiihdettiin ensin 7,5 kilometriä perinteisellä tyylillä, vaihdettiin sukset ja hiihdettiin toiset 7,5 kilometriä vapaalla tyylillä. Nyt on kiva seurata kisoja suorana lähetyksenä ja kovaäänisten ansiosta myös ääntä tulee riittävästi. Mitalia ei vielä tullut Suomelle, mutta ei se kaukanakaan ollut, kun Kerttu Niskanen tuli maaliin neljäntenä. Miesten yhdistelmäkilpailussa jännitti ainoastaan se, voittaako Sveitsin Dario Cologna, valitettavasti hän jäi tiukassa loppukirikilpailussa hopealle. Suomalaiset tulivat maaliin Antin sanonnan mukaan ”ynnä muita -sarjassa”. Kovin vaisuja olivat suomalaisurheilijat haastatteluissa, toivottavasti eivät kuitenkaan ole masentuneet lopullisesti. Norjalaisten ylivoima, vaikka normalaismiehet eivät saaneetkaan mitalia miesten yhdistelmäkilpailussa, on harmillista. Kisoja olisi kiinnostavampi katsoa, kun kärjessä olisi muidenkin maiden edustajia, esimerkiksi suomalaisia.

Iltapäivällä naapuritalossa asuva suomalaismies tuli tulostamaan matkalippuja meidän tulostimellamme. Hänellä oli mukanaan pullo argentiinalaista punaviiniä, josta hän halusi meidän kommenttimme. Joimme lasilliset viiniä. Se oli erittäin edullista, alle viiden dollarin hintaista mutta yllättävän hyvää; hedelmäistä mutta täyteläistä.

Illaksi olimme hankkineet liput Floridan Laulumiehet -kuoron Ruusugaalaan Suomi Talolle. Ohjelmassa oli ensin illallinen; alkuruoaksi salaatti ja pääruoaksi paistettua lohta. Floridan Laulumiehet -kuoro esitti tuttuja lauluja, muun muassa ”Ankkurit ylös” ja ”Tulipunaruusut” sekä ”Finlandia”, Laulumiesten tuplakvartetti esitti Elviksen lauluja ja sen lisäksi kuultiin muutama sooloesityskin. Ruusugaalan teema näkyi upeissa pöytäkoristeissa, joissa oli suuria tummanpunaisia ruusuja ja palmun lehviä. Laulumiesten puolisot kukitettiin myös ruusuilla ja Laulumiesten Esko lauloi heille ”Yksi ruusu on kasvanut laaksossa” -laulun kiitokseksi siitä työstä, mitä he ovat Laulumiesten taustalla tehneet muun muassa keräämällä varoja Laulumiesten toimintaan ja koristamalla tämän illan juhlasalin. Täällä Floridassa juhlatilaisuuksiin kuuluu aina myös lahjakorien ja muiden palkintojen arvonta. Mekin ostimme kaksitoista arpaa, mutta mitään emme voittaneet. Meillä oli mukava pöytäseurue ja ilta meni rattoisasti. Tanssimusiikkia esitettiin jo ennen arvontaa ja se jatkui arvonnan jälkeen. Me kuitenkin lähdimme arvonnan jälkeen kotiin. Sää oli pitkästä aikaa mukavan lämmin koko päivän ja puoli yhdentoista aikaan illallakin oli vielä niin lämmintä, että lyhythihaisessa asussa tarkeni ihan hyvin.