Vietimme mukavan päivän Outin ja Tompan kanssa tihkusateisessa ja pimeässä Helsingissä. Tapasimme aamupäivällä elokuvateatteri Kinopalatsissa, jossa katsoimme kotimaisen elokuvan ”Kätilö” (ensi-ilta 9/2015), joka on Lapin sodan aikaan sijoittuva rakkaustarina. Vikasilmäksi haukuttu nuori suomalainen kätilö Helena rakastuu sodan keskellä saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannekseen. Tarinan tapahtumat sijoittuvat Petsamoon, Titovkan vankileirille ja niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle Jäämerellä.

Elokuvassa on upeita maisemia ja vaikka siinä on väkivaltaa, se ei ole itsetarkoituksellista eikä sillä mässäillä. Näyttelijöistä erityisesti Helenaa näyttelevä Krista Kosonen ja Pirkka-Pekka Petelius Jounin roolissa ovat vakuuttavia. Pidin elokuvasta paljolti juuri hyvien roolisuoritusten ja kauniiden maisemien vuoksi. Elokuva päättyy onnellisesti ja siksi siitä jää erityisen mukava tunnelma.

Elokuvan jälkeen menimme Tuomaan markkinoille Senaatintorille. Sade oli hiljentynyt tihkusateeksi, mutta kovin pitkään emme viitsineet kojuja kierrellä, kun sadekin välillä yltyi, vaan menimme glögikojuun juomaan glögit. Myöhäisen lounaan söimme Ravintola Elitessä, jossa oli tarjolla joulubuffet. Noutopöydän alkuruoat olivat maukkaita, mutta pariloitu härän ulkofilee, jonka kaikki otimme pääruoaksi, ei kehuja ryhmältämme kerännyt. Seuraavalla kerralla syön Elitessä Tauno Palon kermasipulipihvin paistettujen perunoiden kera, jota Eat.fi:n nettisivuilla kehuttiin ja joka taitaa ollakin Eliten tunnetuin annos.