Eetu.jpg

Jarnon ottama kuva Hennan ja Jarnon päivän ikäisestä tyttärestä.

Tiistaiaamuna 15.10. kello 5.23 syntyi Espoon sairaalassa Hennan ja Jarnon tyttövauva, minun viides lapsenlapseni ja vanhempieni yhdestoista lapsenlapsenlapsi. Menin eilen Hennan äidin ja Jarnon lasten, Chesmuksen ja Danielan kanssa katsomaan vauvaa ja vauvan vanhempia. Heillä on käytössään sairaalan perhehuone, jossa vauvan isälläkin on oma sänky. Vauva oli hyvin rauhallisen ja tyytyväisen oloinen, vaikka saikin siirtyä sylistä toiseen ja vaikka sylissäpitelijöitä jännittikin. Runsaan vuorokauden ikäinen vauva on niin kovin pieni.

Espoon sairaalassa syntyneille vauvoille lahjoitetaan pipo, jotta vauvan ruumiinlämpö ei laske syntymän jälkeen liikaa. Martat osallistuvat näiden pipojen tekemiseen ja tänä vuonna, kun Marttaliitto täyttää 120 vuotta ja Kätilöliitto juhlii 100-vuotista taivaltaan, nämä liitot toteuttavat yhdessä Sukat äidille -tempauksen, jolloin kaikille ensisynnyttäjille ja adoption kautta äideiksi tuleville lahjoitetaan villasukat. Tällä tempauksella liitot osoittavat tukensa ensisynnyttäjille. Vauvan saama pipo ja Hennan saamat villasukat lämmittävät varmasti saajiaan.

Hennan äiti, joka asuu Askolassa, toi mukanaan Linnankoski-leivonnaisia, jotka syötiin sairaalan R-kioskista haetun kahvin kanssa. Kirjailija Johannes Linnankoski syntyi Askolassa 18.10.1869, joten hänen syntymästään tulee tänä vuonna kuluneeksit 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tuorilan leipomo on ideoinut Linnankoski-leivonnaisen, joka on "kirjan mallinen, se on kerroksellinen ja koostuu pullataikinasta ja välissä olevasta puolukkahillosta ja tuoreista puolukoista. Leivonnaista koristaa marsipaanista tehty punainen ruusu, tulipunakukka."