P1160885 (2).JPG

Eduskuntatalon edessä oleva kukkateos kuvaa Eduskuntatalon neljäätoista pylvästä. Taustalla näkyy rakenteilla oleva Helsingin keskustakirjasto Oodi.

 

Kesä tuli aivan yllättäen, helteiset säät ovat jatkuneet nyt jo muutaman viikon. Tulppaanien kukinta kesti vain pari päivää, samoin kiinanpionin. Ruukuihin istutettuja orvokkeja ja kesäkukka-asetelmia sekä yrttejä pitää kastella päivittäin, jos päiväkin jää väliin, ne näyttävät rupsahtaneilta. Omenapuut olivat tänä vuonna taas täynnä kukkia. Viime vuonna omenia ei omista puista saatukaan, mutta nyt on odotettavissa vähintäänkin samanlainen huippusato kuin vuonna 2016. Onhan se mukavaa, että on lämmintä ja aurinkoista, mutta ei sadesääkään yhtään hassummalta tuntuisi, itse asiassa se olisi hyvin toivottavaa, koska luonto jo kovasti kaipaa vesisadetta. Jos aina olisi hellettä, se ei varmaan tuntuisi loputtomiin kivalta, ei myöskään se, jos aina olisi kylmää ja pimeää, mutta sopivina annoksina molemmista voi nauttia ja iloita. Kiva, että meillä on Suomessa neljä vuodenaikaa!

Sekä tali- että sinitiaisilla on pihapöntöissä jo poikaset, ja lintuvanhemmat lentävät edestakaisin kantaen ruokaa pöntöissä odottaville jälkeläisilleen. Etupihan pöntössä hautoo telkkäemo ja muutaman kerran päivässä sekin lähtee pöntöstä ja lentää järvelle ruokailemaan.

Toukokuun puolivälin jälkeen on ollut monta mukavaa tapahtumaa. Matin ja Sirkan kanssa käytiin lounaalla N'avetan Laiturilla. Oli kiva nähdä heitä pitkästä aikaa, kun emme olleet nähneet vuoteen Floridassakaan, jossa olemme olleet eri aikoina. Henna ja Jarno olivat vuokranneet Landbosta tilan, jossa he järjestivät tosi hauskan juhlan lähipiirille. Syötiin Jarnon valmistamia hampurilaisia ja maukkaita salaatteja sekä kahvin kanssa Hennan ja Kaijan tekemiä herkullisia kakkuja ja piiraita. Sää oli ihanteellinen juhlintaan; aurinko paistoi ja tuuli sen verran, ettei ollut liian kuuma. Varsinaisen juhlapäivän jälkeen meidät oli kutsuttu vielä seuraavana päivänä brunssille.

Järvenpään yhteiskoulun ja lukion senioreiden hallituksen kokous pidettiin Järvenpään lukiolla. Kokouksen aiheina olivat muun muassa Eduskuntaretken jälkitunnelmat, tulossa oleva riemuylioppilasjuhla 50 vuotta sitten Järvenpään yhteiskoulusta ylioppilaaksi päässeille sekä yhdistyksen 10-vuotisjuhla, jota vietetään syyskuussa. Järvenpään yhteiskoulun perustamisesta tulee tänä vuonna 90 vuotta ja sitäkin juhlitaan. Juhlan järjestää Järvenpään lukio eikä siitä ole vielä tarkempaa tietoa.

Ritvan kanssa tapasimme Helsingissä ja kävimme lounaalla vakiopaikassamme italialaisravintola Leonardo Bar & Ristorantessa. Edellisestä tapaamisestamme olikin taas mennyt vuosi. Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali järjestettiin viime viikonloppuna. Osana tätä tapahtumaa kukkakauppiaat olivat tehneet kukkateoksia eri puolille keskustaa. Kävin katselemassa näitä taideteoksia ja kuvaamassa niitä, minkä jälkeen tapasin Antin Helsingin Messukeskuksessa, jossa katsoimme toiseen kertaan Mamma Mia! -musikaalin. Olin edellisen käyntimme jälkeen antanut järjestäjille palautetta siitä, että katsomon reunapaikoilta eturiveissä ei nähnyt koko näyttämöä, vaan aika iso osa siitä jäi näkymättömiin. Tästä syystä meille tarjottiin mahdollisuus nähdä esitys uudelleen paremmilta paikoilta. Onneksi Donnan roolissa oli tällä kertaa Laura Voutilainen, edellisellä kerralla Donnan roolin esitti Nina Tapio, näin saimme tilaisuuden nähdä kaksi hieman erilaista Donnaa, molemmat Donnat olivat hyviä.

Viime perjantaina Sipoon suomalaisen seurakunnan ystäväpalveluryhmä kokoontui seurakuntatalolla Nikkilässä. Diakonissa Merja Rantamäki kertoi meille erilaisissa ammateissa toimivien ja myös vapaaehtoistyötä tekevien salassapitovelvoitteista. Saman päivän illalla järjestettiin Tanssiurheiluseura Telluksen kevätjuhla, jossa eri-ikäiset tanssikoululaiset esittivät omissa ryhmissään harjoittelemiansa tansseja. Rianan ryhmä esitti vauhdikkaan showtanssin.

Lauantaiksi olimme saaneet kutsun Gumbostrand Konst & Formin "Kesän avajaiskonserttiin", jossa esiintyi joukko Irina Gavrilovicin mestarikurssilaisia. Irina Gavrilovicilla on yksityinen laulustudio Wienin keskustassa, ja sen opetuksen sanotaan olevan yhtä ammattimaista ja korkeatasoista kuin musiikkikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Nyt hän oli järjestänyt laulukoulutusta suomalaisille laulajille, joiden joukossa oli sekä ammattilaisia että pitkälle edistyneitä amatöörejä. Laulajat esittivät ooppera-aarioita ja heitä säesti pianisti Tuula Hällström.