Tämän päivän Helsingin Sanomissa musiikkikriitikko Vesa Sirén kirjoitti otsikolla ”Heikkenevä jättiläinen” erittäin positiivisen lausunnon Matti Salmisen esityksestä Savonlinnan oopperajuhlien oopperassa Boris Godunov. Sirén toteaa, että aikakausi on vaihtumassa ja että ”bongatkaa ihmeessä Salminen Boriksena ja Segerstam uuden produktion oopperakapellimestarina, kun vielä voitte kokea heidät näin hyvässä kunnossa. Ette taatusti kadu.” Menemme ensi viikolla Savonlinnaan katsomaan Toscaa ja kun Boris Godunov esitetään seuraavana päivänä, päätimme viipyä matkalla päivän pidempään ja hankkia siihen liput, kun niitä oli vielä vähän jäljellä.

Tämän vuoden tangokuninkaalliset on valittu ja heillä on alkanut vauhdikas vuosi kuninkaallisina. Helsingin Sanomissa toimittaja Mari Koppinen on kirjoittanut kaksi kolumnia tangokuninkaallisista. Ensimmäisessä kolumnissaan maanantaina 12.7. Mari Koppinen kirjoittaa otsikolla ”Tangokilpailu osoitti taas pönäkkyytensä”, että Susanna Heikin valinta tämän vuoden tangokuningattareksi oli perusvarma, riskejä kaihtamaton teko ja että Tangomarkkinoiden tuomaristolla ei ollut rahkeita tuoda kisaa vuoteen 2015. Koppisen mielestä toiseksi tullut 22-vuotias Erika Vikman sitä vastoin olisi tuonut tangon tähän hetkeen. Tämän päivän Helsingin Sanomissa Koppinen kirjoittaa, että ”Aki Samuli ei ole jämähtänyt vahanukke”. Hän kirjoittaa myös, että Aki Samulin syvä ja möreä ääni on pysäyttävä ja että hänen esiintymisensä huokuu rauhaa. Myös Aki Samulin tatuoitu niska sopii kokonaisuuteen. Voittajat, erityisesti Aki Samuli, olivat melko selviä valintoja, vaikka naisten kisassa finaalikaksikon ero oli selvästi pienempi kin miesten kisassa.

Joanie oli hankkinut Mikaelille ja hänen kaverilleen liput tämän illan Gymnaestradan SVEITSI - Gymnastics is relative -tapahtumaan Helsingin jäähallissa ja kun Mikael ja hänen kaverinsa eivät päässeetkään Suomeen vielä tänään, me otimme ne liput, jotta ne eivät jäisi käyttämättä. Näytäntöjä oli kaksi samanlaista, meidän lippumme olivat ensimmäiseen, kello kuuden esitykseen. Näytöksen nimi viittaa suhteellisuusteorian luojaan Albert Einsteiniin, joka asui pitkään Sveitsissä. 90 minuutin näytöksessä esiintyi 14 eri ryhmää ja 650 voimistelijaa. Esityksissä oli perinteistä voimistelua monessa eri muodossa, tanssia, huumoria, erilaista rekvisiittaa, vauhtia, väriä ja valotehosteita.

Katsojia oli runsaasti ja jäähallissa oli mukava tunnelma. Katsomossa oli sekä Sveitsin että muiden maiden voimistelijoita sekä muita voimistelusta kiinnostuneita. Kaikki neljätoista showta olivat taidokkaita ja hyvin erilaisia ja kokonaisuus oli monipuolinen. Eri-ikäiset esiintyjät näyttivät nauttivan esiintymisestä, ja he olivat taitavia ja täsmällisiä. Esityksissä käytettävät välineet olivat mielikuvituksellisia. Puolitoistatuntinen meni tosi nopeasti ja viihdyttävästi.

Gymnaestrada.jpg

Esityksen päätteeksi kaikki 650 esiintyjää tulivat samanaikaisesti lavalle.