20210711_102631 (2).jpg

Kunhan nämä tästä punertuvat, niin päästään keräämään satoa.

Jos koronapandemia ei olisi aiheuttanut Savonlinnan Oopperajuhliin muutoksia tänä vuonna, olisimme nyt Taipaleenniemessä Savonlinnassa viikon ajan ja tiistaina menisimme katsomaan La Traviata -oopperaa ja keskiviikkona Ilta Saimaalla -konserttia. Viime vuodeksi meillä oli liput sekä La Traviata että Kuningas Roger -oopperoihin, mutta silloin Oopperajuhlat peruutettiin ja ohjelmisto siirtyi sellaisenaan tähän vuoteen. Maaliskuussa saatiin tieto, että tänä vuonna La Traviata esitetään Olavinlinnassa ja että Kuningas Rogerin tilalle tulee Ilta Saimaalla -konsertti. Toukokuun puolivälissä tuli kuitenkin tieto, että Savonlinnan Oopperajuhlat on peruttu tältä vuodelta ja että laulukilpailut sekä konsertit pidetään Olavinlinnassa. Myöhemmin saatiin viesti, että ne on siirretty Kerimäen kirkkoon.

Toukokuun viimeisenä päivänä saatiin viesti Oopperajuhlien ensi vuoden ohjelmistosta. Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Ville Matvejeff kertoi, että nyt halutaan järjestää "kaikkien aikojen Oopperajuhlat". Me emme tänä vuonna mene Savonlinnan Oopperajuhlille, mutta ensi vuodeksi on jo Aida-oopperaan liput hankittuna, ja on myös vahva usko siihen, että tapahtuma ensi vuonna pystytään järjestämään.

Hellekausi jatkuu ja pihan kasvit vaativat vettä. Kastelua siis jatketaan ja yritetään pitää istutukset hengissä. Ruukuissa kasvavista tomaateista oli eilen aamulla kaksi kaatunut, vaikka mitään kovia tuulia ei ole ollutkaan. Toisen tomaatin runko oli vääntynyt, mutta sekin on nyt kunnolla tuettu ja näyttää edelleenkin olevan hengissä.

Kun ulkona on niin kuuma, ettei siellä viitsi olla pitkiä aikoja eikä aina huvita lukeakaan, olen katsonut televisiosta muun muassa urheiluohjelmia kuten suunnistuksen MM-kisoja ja Winbledonin tennisturnausta sekä jalkapallon EM-kisoja, vaikka Lontoon Wembleyllä pelatusta EM-finaalista katsoinkin vain ensimmäisen puoliajan, minkä jälkeen rupesin nukkumaan ja heräsin sopivasti, kun rangaistuspotkukilpailu alkoi. Italia voitti ja Englanti oli hyvä kakkonen. Viimeistään nyt tuli minullekin selväksi, miten suuri laji jalkapallo on, ja tämäkin oli sen ansiota, että Suomi oli kisoissa mukana. Suomen ottelujen jälkeen rupesin sitten seuraamaan myös pudotuspelejä. Pian alkavat myös Tokion olympialaiset, jotka järjestetään ilman yleisöä. Nähtäväksi jää, millainen tunnelma niissä kisoissa on.