DSC05341.JPG

Viikonlopun katutaidetta Lake Worthista.

Jaksoimme juuri ja juuri katsoa eilisen Oscar-gaalan loppuun asti, kun ohjelma venyi odotettua pidemmäksi. Eddie Redmayne voitti miespääosa-Oscarin roolistaan Steven Havkingina Kaiken teoria -elokuvassa, mistä olimme oikein iloisia. Parhaana elokuvana palkittiin Birdman, joka meidän mielestämme ei ollut paras ehdolla olleista elokuvista.

Aamupäivällä luin yhden opinnäytetyön ja annoin siitä opiskelijalle sähköpostitse kommentit. Kunhan vielä kolme ohjattavaani saisivat työnsä valmiiksi, niin sen jälkeen ohjausurakka on ohi. Täytynee jälleen muistuttaa opiskelijoita, että keskeneräinen opinnäytetyö vie aivan turhan paljon energiaa, jonka voisi käyttää paljon hyödyllisemminkin.

Palm Beach Opera lähetti minulle tänään sähköpostitse kiitokset siitä, kun kävimme katsomassa  Enemies, A Love Story -oopperan kantaesitystä ja he pyysivät, että kertoisin mielipiteeni siitä. Annoin positiivista palautetta muun muassa siitä, että esitystä oli helppo seurata, kun siinä oli tekstitys englanniksi, vaikka se laulettiinkin englanniksi. Myös lavastus oli erittäin onnistunut. Siinä käytettiin myös videokuvaa, jolla aina osoitettiin, missä päin New Yorkia milloinkin oltiin. Myös se, kun joissakin kohtauksissa näyttämöllä oli vierekkäin kolme erilistä asuinhuonetta, joissa Hermanin vaimot ja rakastajatar lauloivat vuorotellen ja samanaikaisestikin, näytti ja kuulosti komealta.

Palm Beach Postissa kerrottiin, että lauantaina ja eilen sunnuntaina järjestetyssä katumaalaustapahtumassa kävijöitä oli yli satatuhatta. Ihan tarkkaa lukua ei pystytä määrittämään, koska tilaisuuteen oli vapaa pääsy, mutta arvio perustuu kameralla yläilmoista tehtyihin kuvauksiin ja muunlaisiin arvioihin. Sääkin suosi tapahtumaa ja erityisesti sunnuntain helteinen sää houkutteli paikalle yleisöä.

Netti-Hesarista huomasin aamulla, että Yle Areenalta voi vielä tänään katsoa Teemalla noin kuukausi sitten esitetyn baletin Bajadeeri. Esitys oli taltioitu Moskovan Bolshoi-baletissa, ja kiinnostuin asiasta, koska balettitähti Svetlana Zakharova tanssii Bolshoi-baletissa. Koska hän myös esitti bajadeerin eli temppelitanssija Nikiyan roolin tässä baletissa, minun piti katsoa esitys tietokoneelta tänään, kun se huomenna ei ole enää katsottavissa. Nyt kun tietokoneeseen on kytketty kaiuttimet, musiikki kuulosti ihan kohtuulliselta, mutta olihan esitys muuten aika kaukana live-esityksestä. Esiintyjien taitavuus kuitenkin näkyi hyvin ja kaikki esiintyjät pienintäkin roolia myöten olivat huippuluokkaa. Bajadeerin tapahtumat sijoittuvat Intiaan. Musiikin on säveltänyt itävaltalainen Ludwig Minkus ja koreografian on tehnyt Ranskassa syntynyt ja Venäjällä kuollut Marius Petipa. Bajadeerin esitti ensimmäisen kerran Mariinski-teatterin baletti Pietarissa Venäjällä vuonna 1877. Esitys oli vauhdikas ja värikäs ja Svetlana Zakharova tanssi todella kauniisti.