Eilen helatorstaina olimme kutsuneet ystäväperheemme pitkästä aikaa meille kylään. Söimme sveitsiläistä raclettea perinteisten lisukkeiden kanssa ja vietimme mukavan, viihtyisän illan. Muistelimme yhdessä tekemiämme matkoja eri puolille Eurooppaa ja mietimme jo vähän seuraavaakin yhteistä matkakohdetta.

Jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelu Suomi - Tshekki oli jännittävä, mutta venäläinen erotuomarikaksikko teki muutamia käsittämättömiä virheratkaisuja; esimerkiksi Suomen tekemä maali hylättiin ja lisäksi Suomen pelaaja sai jäähyn tilanteessa, joka oli ihan normaali pelitilanne. Kyllä siinä tunteet vähän kuumenivat itse kullakin. Iltapäivälehdissä haastatellut asiantuntijat epäilivät, että venäläistuomareilla oli niin kovat  paineet saada Tshekin joukkue jatkoon eivätkä he kestäneet kotiyleisön aiheuttamia paineita vaan sortuivat selviin virheisiin.

Lähdemme ensi viikolla Antin kanssa automatkalle Saksaan. Laivamatka Finnlinesin laivalla Helsingistä Travemundeen ja takaisin varattiin jo tammikuussa matkamessuilta, mutta tänään teimme alkumatkaa varten hotellivarauksia. Matka suuntautuu tällä kertaa itäiseen Pohjois-Saksaan, kun viime keväänä kiersimme läntistä Pohjois-Saksaa.

Tänään illalla Päivi ja Juuso tulivat perheineen käymään ja söimme taas raclettea. Tämä oli viimeinen erä Sveitsistä tuomastani raclettesta, joten nyt on siis kaikki raclettejuusto syöty ja seuraavan kerran sitä syödään todennäköisesti kesällä. Kolmantena iltana peräkkäin se tuskin enää maistuisi yhtä hyvältä, mutta kaksi kertaa meni kyllä ihan hyvin.

Yleisurheilukausi on alkanut ja televisiosta tuli Timanttiliigan 2015 ensimmäinen osakilpailu Qatarin pääkaupungista Dohasta. Keihäskisan voitti Tero Pitkämäki yli 88 metrin heitolla ja toiseksi tuli Antti Ruuskanen, joka heitti yli 86 metriä, joten siltä osin asiat näyttävät olevan kunnossa ja voidaan odotella hyviä sijoituksia elokuisista yleisurheilun MM-kisoista Pekingistä.