Tänään päivän pituus on Helsingissä 5 tuntia, 48 minuuttia ja 59 sekuntia. Huomenna se on jo muutaman sekunnin enemmän. Onpa mukavaa, ollaan siis menossa kohti valoisampia aikoja! Lunta sataa taas, ja kun lumen alla on liukas jää, niin keli on tosi hankala. Eilen aamulla, kun lähdin hakemaan lehtiä laatikosta parinsadan metrin päästä, niin jo pihassa meinasin kaatua, vaikka jalassa oli nastakengät. En vain osannut varautua siihen, että kun jään päällä on muutama sentti lunta, niin nastakenkien nastat eivät pidä.

Isän ja äidin elämästä kirjoittamani kirjanen Tarinoita Eino Lankisen elämästä valmistui, ja nyt on ollut vähän tyhjä olo, jonka olen täyttänyt ristikoita täyttämällä ja kirjoja lukemalla.

 

Suomen%20tasavallan%20presidentit.jpg

 

Parhaillaan luen Juhani Suomen kirjoittamaa Suomen tasavallan presidentit 1919 - 2023 -kirjaa (Tammi, 2023, 528 s.), jossa kirjoittaja käy läpi kaikkien Suomen tähänastisten kahdentoista presidentin kaudet. Se onkin kiinnostavaa luettavaa nyt, kun televisiossa näytetään vaalikeskusteluja ja Suomen kolmannentoista presidentin valinta lähestyy. Mielenkiinnosta olen vastannut myös vaalikoneiden kysymyksiin, vaikka en etsikään ehdokasta, jota äänestää. Eikä sitä äänestettävää ehdokasta taitaisi vaalikoneista löytyäkään, kun se sopivin ehdokas on kuka milloinkin. Vaalikeskusteluista voi todeta, että kaikki ehdokkaat ovat kokeneita poliitikkoja, jotka kyllä pystyisivät presidentin tehtävän hoitamaan.

Jouluunkin on valmistauduttu, ja pikkujoulua vietettiin jo jonkin aikaa sitten Jarkon ja Jarnon perheiden kanssa porvoolaisessa ravintolassa, jouluruokia ei silloin vielä syöty, vaan pihviä, pastaa ja pizzaa. Viime lauantaina Jarkko ja Gia perheineen tarjosivat maukkaan lounaan, johon kuului perinteisiä jouluisia ruokia. Ruoka oli herkullista ja muutenkin meillä oli perinteisen mukavaa yhdessä.

Toivon kaikille hyvää, rauhallista ja tunnelmallista joulua!

 

Amaryllis.jpg