Eilen maanantaina tapasin Kaijan ja kävimme lounaalla Härmän Ratissa Järvenpään Vanhakylässä. Härmän Ratin kaksfooninkinen päärakennus on 1920-luvulla Alahärmän Ojalan kylään rakennettu kansakoulun hirsirakennus. Kun koulutoiminta loppui 1966, rakennuksessa toimi muun muassa nahoittamo. Sittemmin hirret siirrettiin Järvenpäähän, ja pystytettiin Vanhankylänniemeen. Härmän Ratissa on tarjolla lounas maanantaista perjantaihin. Ruoka on aina ollut hyvää ja ensiluokkaisen tuoreista raaka-aineista tehtyä. Maanantaina tarjolla oli pinaattikeittoa ja paistettua lohta.

Tiistaina kävin tapaamassa Rianaa ja Corinnea Porvoossa. Päätimme lähteä lounaalle kaupungille ja kun Rianan teki mieli lihapullia, menimme Hanna-Mariaan, jonka kotiruokalistalla on aina lihapullia.

Illaksi olimme sopineet Piian, Keijon ja Kaijan kanssa, että menemme katsomaan Söderkullan kartanolle Sipoon Teatterin kesäteatteriesitystä Suhteellisesti ottaen. Näytelmä on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sir Alan Ayckbournin vuonna 1967 kirjoittama. Alunperin Ayckbournilta pyydettiin "hilpeää näytelmää, jonka pariin ihmiset voisivat tulla viihtymään, palkoon sadetta kesäasunnoiltaan". Esityksen oli ohjannut Anu Hälvä Sallinen. Söderkullan kartanon kesäteatterin katsomo ei ole katettu, ja jossain vaiheessa esityksen puolivälissä taivaalle ilmestyi mustia pilviä, joista ei kuitenkaan onneksi saatu sadetta.

20160809_185304.jpg

20160809_185323.jpg

 

Esitys oli mitä tyypillisintä kesäteatteria: täynnä hassuja sattumia ja väärinkäsityksiä. Greg ja Ginny ovat seurustelleet vasta vähän aikaa, mutta Greg olisi jo valmis menemään naimisiin Ginnyn kanssa. Ginny sanoo lähtevänsä tapaamaan vanhempiaan ja Greg päättää lähteä samaan osoitteeseen pyytämään Ginnyn kättä. Perillä asiat ovatkin vähän toisin, kuin mitä Ginny on antanut ymmärtää.