DSCN3740 (4).JPG

 

Päivät kuluvat nopeasti, kun on monenlaista ohjelmaa ja tekemistä. Alkuviikosta kävin lounaalla Söderkullan Kartanossa paippislaisten ja Jarkon kanssa. Söimme tarjolla olleen kotiruokalounaan, johon kuului alkuruoaksi salaatteja ja pääruokana oli sinä päivänä kanaa kermaisessa kastikkeessa ja välimerenpossua. Minä söin possua, joka oli hieman sitkeää eikä kanakaan kuulemma ollut erityisen mureaa. Alkuruokasalaatit olivat kyllä hyviä ja raikkaita. Harmi, että pääruoka ei ollut kovinkaan onnistunut, koska toivon kovasti Söderkullan Kartanon menestyvän nyt, kun se on saanut uuden isäntäväen.

 

Olen myös käynyt Haaga-Heliassa tapaamassa opinnäytetyöohjattavaani, ja kun hän toivon mukaan saa jossain vaiheessa työnsä valmiiksi, minun ohjaustehtäväni Haaga-Heliassa on hoidettu loppuun. Tapasin koululla myös entisiä opettajakollegoita, joita on aina mukava nähdä.

 

Outin kanssa kävimme Tennispalatsin Finnkinossa katsomassa kotimaisen uutuuselokuvan Äkkilähtö, jonka on ohjannut Tiina Lymi. Meillä oli joulukuussa saamamme vapaaliput käyttämättä ja nyt oli aika käyttää ne. Äkkilähtö on naisten käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama, ja se kertoo nuoren naisen ja hänen matkaansa sattumalta joutuvan pikkutytön pakomatkasta tytön mummolaan. Elokuvassa kiroiltiin kohtuuttoman paljon, niin kuin suomalaisissa elokuvissa usein tehdään, mutta muuten tarina oli vauhdikas ja toisaalta myös liikuttava. Kauppakeskus Kampin thaimaalaisessa ravintolassa söimme elokuvan jälkeen harvinaisen mauttomat lounasannokset.

 

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion senioreiden hallituksen kokouksessa käsiteltiin tulevaa kevätretkeä ja syksyllä järjestettävää symposiumia. Molempien tilaisuuksien ohjelma liittyy Järvenpään taajaman perustajaan maanviljelysneuvos Bjarne Westermarckiin, joka on vahvasti vaikuttanut myös Järvenpään Yhteiskoulun syntyyn.

 

Paippisissa leivottiin pullaa ja marja- ja rahkapiirakoita ja ihasteltiin kaunista ja lämmintä kevätpäivää keskiviikkona. Juotiin myös iltapäiväkahvit uudella lasitetulla terassilla, jonne aurinko paistoi tosi lämpimästi. Terassilla tarkeni hyvin istua sisävaatteissa. Keltasirkut kävivät ruokailemassa pihapiirissä ja niitä oli mukava seurata.

 

Ritvan ja Penan kanssa kävimme tänään syömässä lounaan Ravintola Vanhassa Myllyssä Herttoniemen kartanon pehtorin tuvassa. Lounas oli erittäin onnistunut: paistettu lohimedaljonki, varhaisperunoita sekä korvasienikastiketta. Lounaan jälkeen Ritva ja Pena tarjosivat vielä kahvit kotonaan.