DSC00945 (2).JPG

Alligaattorit lepäilevät auringossa.

DSC01026.JPG

Nokat vastakkain.

DSC00996 (2).JPG

Valkopäämerikotka.

Tunnettu tosiasia on, että ihmiset matkustavat pitkiäkin matkoja nähdäkseen ihailemansa artistin esiintyvän. Niinpä mekin, kun syksyllä näimme ilmoituksen, jossa kerrottiin, että Jackie Evancho tulee Floridaan esiintymään tammikuussa, varasimme liput hänen konserttiinsa, joka pidettiin eilen Melbournessa, Floridassa. Meiltä ajomatkaa tuli 200 kilometriä ja kun konsertti oli illalla seitsemän aikaan, päätimme yöpyä Melbournessa, ettei tarvinnut väsyneenä ajaa pimeässä takaisin Lantanaan.

Olemme nähneet Jackie Evanchon esiintyvän Floridassa eräässä konsertissa muutama vuosi sitten. Hän oli silloin 12-vuotias superlahjakkuus, josta emme etukäteen tienneet mitään. Silloin hän teki meihin suuren vaikutuksen: pieni tyttö, jolla oli suuri ääni. Nyt oli kiva nähdä, miten paljon hän ja hänen upea äänensä mahdollisesti olivat muuttuneet kolmessa vuodessa. Kolme vuotta sitten Jackie oli lapsitähti, nyt hän on nuori nainen, jolla on kaunis ääni ja miellyttävä käytös. Huhtikuussa hän täyttää 16 vuotta.

Jackie Evanchon konsertti täytti kaikki meidän odotuksemme. Jackien ääni on huikean kaunis ja kun hän lauloi Ave Marian ja Nessun Dorma -aarian Puccinin Turandot-oopperasta, oli vaikea uskoa, että niin nuori laulaja kykenee niin vahvaan esitykseen. Jackie Evancho osoittautui myös mukavaksi ja sympaattiseksi esiintyjäksi, joka jutusteli ja hauskuutti yleisöä laulujen välillä. Jackien lauluja voi kuunnella myös YouTubesta.

Sää oli poikkeuksellisen viileä, kun  lähdimme hotelliaamiaisen jälkeen käymään Melbournen eläintarhassa Brevard Zoossa, joka on Melbournen suosituin vierailukohde. Koska maanantai oli Martin Luther King -päivä, joka on kansallinen vapaapäivä Yhdysvalloissa, eläintarhassa oli runsaasti väkeä. Olimme kuitenkin paikalla jo silloin, kun eläintarha avattiin, joten vältyimme pahimmilta ruuhkilta. Kun lähdimme sieltä pois, tungos oli melkoinen ja autoja oli pysäköity pitkien matkojen päähän eläintarhasta.

Brevard Zoo -eläintarhassa oli tänään petolintuesitys, jossa ”lintumies” Jonathan Wood esitteli paikalle tuomiaan kotkia, haukkoja, pöllöjä ja muita petolintuja. Hän kertoi, että hän pyörittää vaimonsa kanssa Raptor-projektia, joka kiertää lintujen kanssa eri puolilla Yhdysvaltoja ja että monet heidän linnuistaan ovat loukkaantuneet erilaisissa onnettomuuksissa ja sitä kautta tulleet heidän haltuunsa. Muun muassa paikalla ollut valkopäämerikotka oli onnettomuudessa menettänyt osan siivestään. Lintuesitys oli kiinnostava ja oli kiva nähdä suuria petolintuja lähietäisyydeltä.