P1210430 (2).JPG

Katselimme metsäkauriin kanssa toisiamme keittiön ikkunan läpi.

Antin viikko alkoi vilkkaasti; heti maanantaina puolenpäivän aikaan hänellä oli varattuna aika vakioparturiltaan. Söderkullassa on useita partureita ja kampaamoja, mutta paljon heillä on myös asiakkaita. Siksi käynnin yhteydessä onkin syytä varata jo seuraava käyntiaika.

Tiistaina Veikko, Olli ja minä tapasimme lounaalla Helsingissä Ravintola Factoryssa. Vietämme kaikki melko vilkasta eläkeläiselämää, joten jutunaiheita on runsaasti, kun tapaamme pari kertaa vuodessa.

Rianan koulun (Kvarnbackens skola) viides- ja kuudesluokkalaiset järjestivät perinteisen kvabareen (kabareen), jonka ohjelman he olivat itse suunnitelleet ja harjoitelleet. Ohjelmassa oli bändin soittoa, pianomusiikkia, laulua ja tanssia. Oli kiva katsella nuorten esiintyjien intoa ja osaamista.

Ystävänpäivänä läheteltiin ja vastaanotettiin ystävien tervehdyksiä. Ajoin Paippisiin tapaamaan äitiä, isää ja Marttia. Tein siellä lounaaksi lohikeittoa. Kävin myös Järvenpään Kukkatalossa, josta yritin löytää suojaruukkuja uusille orkideoille. Meillä on jo nyt kahdenlaisia suojaruukkuja, kun niiden mallit muuttuvat niin tiheästi. No, tällä kertaa ei löytynyt minkäänlaisia orkidearuukuille sopivia valkoisia suojaruukkuja. Mutta Citymarketista sitä vastoin löytyi taas sushia. Eikä tällä kerralla ollut edes jonoa, kuten useimmiten on. Illalla sitten syötiin sushia.

Lauantaina menimme katsomaan Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä esitettävää monologinäytelmää Sandra, joka perustuu Heidi Köngäksen samannimiseen romaaniin ja jonka kirjailija on itse dramatisoinut ja ohjannut. Lavalla nähdään näyttelijä Kaija Pakarinen ja sellisti Lea Pekkala.

Tunnin mittaisessa näytelmässä kerrotaan tärkeimmät ja keskeisimmät Sandra-romaanin tapahtumat: Sandran lapsuus, tutustuminen Janneen, torpparinvaimon elämä Ruovedellä, lasten syntymä ja sisällissota, jonka keskelle Sandran perhe tahtomattaan joutuu, kun Janne pakotetaan punakaartiin. Sodan päätyttyä Janne saa vankeustuomion. Vankeudessa olosuhteet ovat vaikeat ja vapauduttuaan Janne on hyvin sairas, "enemmän kuollut kuin elävä". Näytelmä päättyy kuitenkin toivoa antavasti, kun Janne alkaa palata takaisin elämään. Ja torpan ikkunassa kukkivat siniset jääkukat.

Kaija Pakarinen eläytyi upeasti sekä huutolaistytön että torpparinvaimon elämään. Hänen ilmeensä, eleensä ja liikkeensä kuvastivat vahvasti hänen kulloisiakin tuntemuksiaan ja mielentilojaan. Lea Pekkala loi sellollaan hienosti tapahtumien mukaisia tunnelmia. Kokonaisuus oli kaunis ja koskettava ja minulle jäi siitä hyvä mieli.

Kun olin jo hankkinut meille liput Kansallisteatterin Sandra-näytelmään, luin taiteilijakoti Erkkolan nettisivuilta, että Sandra esitetään sielläkin. Olisin kovasti halunnut nähdä näytelmän intiimissä, hirsiseinäisessä Erkkolassa, jonne mahtuu vain pieni määrä katsojia. Toisaalta, pääasia oli, että se tuli nähdyksi!

Sää on jo muutaman päivän ajan ollut hyvinkin keväinen, korkeimmillaan lämpötila on ollut lähellä kahdeksaa lämpöastetta. Kinokset ovat sulaneet, mutta pikkutiet ovat petollisen liukkaita.

 

P1210437 (2).JPG